- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev rutinski do drugog kola Vimbldona – Alkaras i Siner imali poteškoće

© AP Photo / Mosa'ab ElshamyDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2024
Pratite nas
Danil Medvedev, najbolji ruski teniser, savladao je Aleksandra Kovačevića, američkog tenisera, rezultatom 6:3, 6:4, 6:2 i plasirao se u drugo kolo Vimbldona.
Iako je delovalo da će Karlos Alkaras imati problema da učini isto Španac je na kraju rutinski savladao Marka Lajala, 269. tenisera sveta, rezultatom 7:6, 7:5, 6:2, a još veći problem imao je prvi na ATP listi Janik Siner koji je izgubio set protiv Janika Hanfmana.
Ipak, savladao ga je sa 6:3, 6:4, 3:6, 6:3 i u narednoj rundi će igrati sa zemljakom Mateom Beretinijem.
Opravdao je Danil Medvedev ulogu favorita i bez problema je za sat i 49 minuta savladao Kovačevića koji nije imao mnogo šansi da napravi čudo.
Rano je Rus u prvom setu stekao prednost uz brejk, dok protivniku nije dopustio da mu zapreti na njegov servis. Dominirao je Danil i tokom drugog seta iako je nešto kasnije uspeo da napravi brejk.
Koliko je bolji od protivnika najbolje je demonstrirao u trećem setu u kom je Kovačeviću dva puta oduzeo servis gem. U drugom kolu Vimbldona Medvedev će igrati protiv pobednika duela Miler - Gaston.
Ulogu favorita uspeo je da opravda i Karlos Alkaras, mada mu je za to trebalo dva sata i 18 minuta, kao i mnogo više snage jer je Estonac Lajal pružio neočekivano dobar otpor.
U prvom setu prvi je napravio brejk, Alkaras je morao da se vrati, a onda ga slomi tek kroz taj-brejk. Lajal je dobro igrao i u drugom setu, kada je ponovo prvi oduzeo sevis Španacu.
Na kraju presudila je jedna nesmotrena greška i Karlos je pokazao osobine pravog šampiona. U trećem setu bio je daleko dominantniji, uspeo je potpuno da slomi protivnika i plasirala se u naredno kolo gde ga čeka pobednik duela Aleksandar Vukić koji je u pet setova savladao Sebastijana Ofnera.
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2024
EURO 2024
„Apsolutni horor!“ – zvezda Francuske se privikava na „dodatnu opremu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala