- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski biser izabrao broj u Americi i doneo krupnu odluku

© Foto : FIBANikola Topić
Nikola Topić - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
Pratite nas
Supertalentovani srpski košarkaš Nikola Topić koji je izabran kao 12. pik na NBA draftu izabrao je broj 44 u Oklahomi, s tim što će propusti dobar deo ruki sezone, ako ne i celu, jer je odlučio da ide na operaciju prednjih ukrštenih ligamenata.
Kako je doskorašnji as Crvene zvezde i biser srpske košarke teže povredio koleno u finišu sezone i duelima sa Partizanom, tako je bilo jasno da će pred njim biti krupna odluka, koju je doneo zajedno sa novim klubom – Oklahomom.
„Zahvalan sam zaista na tome što sam postao deo jedne sjajne organizacije. Od Vase Micića sam čuo mnogo odličnih stvari o klubu. Zahvalan sam na ukazanoj prilici. Nisam još razgovarao sa Nikom Kolisonom i Četom Holgrenom koji su takođe propustili ruki sezone zbog povreda. Kada se Čet bude vratio u Oklahomu, razgovaraćemo“, istakao je Nikola Topić, koji je Amerikancima otkrio da je kao mali trenirao fudbal.
„Izabrao sam na kraju ipak košarku, jer je ona moja ljubav. Što se tiče moje igre, kada se oporavim davaću 150 odsto u svakom posedu i činiću sve da moj tim pobeđuje“.
Nikola Topić ima samo 18 godina i trener Oklahome je spreman da ga čeka da izađe iz teške povrede, a do tada je Amerikancima objasnio zbog čega su ga izabrali kao 12. pika na NBA draftu.
„Topić je mlad i izuzetno vešt košarkaš. Zreo je za svoje godine, donosi odlične odluke i kada ga vidite mislite da je stariji. Pre svega zbog načina na koji kontroliše utakmicu. Smiren je i zreo, to nam je bio glavni utisak kada smo razgovarali sa njim“, istakao je Mark Dejgnolt.
Endru Vigins - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2024
SPORT
Rampa za Olimpijske igre?!
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala