- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Američke baze u Evropi podignute u stanje pripravnosti zbog pretnje terorističkim napadima

© Foto : Airman 1st Class Kenny Holston, U.S. Air ForceAmerička avio-baza Ramštajn u Nemačkoj
Američka avio-baza Ramštajn u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
Pratite nas
Američke vojne baze u Evropi su podignute u visoki stepen pripravnosti zbog pretnje terorističkim napadom, koja je, verovatno, najveća u poslednjih 10 godina, javlja Si-En-En.
„Baze, uključujući garnizon američke vojske u Štutgartu, u Nemačkoj, gde je sedište američke evropske komanda, podigle su nivo pripravnosti do nivoa zaštite snaga Čarli“, javila je televizija.
Navedeni nivo se primenjuje kada "dođe do incidenta ili se dobije obaveštajna informacija koja ukazuje da je moguć neki oblik terorističke akcije ili napad na osoblje ili objekte".
Si-En-En je citirao jednog američkog zvaničnika koji je rekao da ovaj nivo pretnje nisu videli „najmanje 10 godina“, dodajući da to obično znači da je vojska primila „aktivno-pouzdanu pretnju“.
Na pitanje o promenama u rasporedu američkih snaga, portparol Evropske komande Den Dej odbio je da komentariše konkretne korake. Istovremeno, dodao je, vojska „stalno procenjuje mnoge faktore koji utiču na bezbednost američkih snaga u inostranstvu“.
"Kao deo ovih napora, mi često preduzimamo dodatne mere da osiguramo bezbednost naših trupa. Iz operativnih bezbednosnih razloga, nećemo otkrivati konkretne mere, ali ostajemo na oprezu", rekao je američki vojni oficir.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala