- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Danac grmi: Sudije su odlučile utakmicu! /video/

© AP Photo / Ida Marie OdgaardKasper Hjulmand
Kasper Hjulmand - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
Pratite nas
Nemačka je rezultatom 2:0 savladala Dansku i prošla u osminu finala Evropskog prvenstva, ali je sve moglo da bude drugačije da su odluke sudija uz pomoć VAR tehnologije bile drugačije.
Po mišljenju Kaspera Hjulmanda, selektora Danske, za to je bilo mnogo osnova.
Posle meča je bio ogorčen i govorio je o situacijama kada je u samo nekoliko sekundi prvo poništen gol Danske, a već u sledećem napadu je dosuđen penal za Nemačku.
„Bila je ovo neizvesna utakmica koja je odlučena sa dve sudijske odluke. Imam sliku VAR u prvoj situaciji kada nam je gol poništen. Tu je presudio navodno jedan centimetar. Ne možete da donesete takvu odluku, jer ne znate kada je tačno lopta poslata“, rekao je Hjulmand.
I druga situacija kada je Andersena pogodila lopta u ruku je bila sporna.
„Rečeno nam je da defanzivci ne treba da trče sa rukama na leđima. Andersen je imao normalan položaj ruke kada se trči. Pogođen je sa jednog metra i to je dosuđeno kao penal. Nikada ne pričam o sudijama, ali ovo je direktno odlučilo pobednika. Bile su to dve smešne i sulude odluke“, u dahu je istakao ogorčeni Hjumland.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala