- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Osveta i opravdanje začinjeni reprizom /video/

© AP Photo / Petr David JosekGol u utakmici Hrvatska - Italija
Gol u utakmici Hrvatska - Italija - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2024
Pratite nas
Na spektakularan način fudbaleri Italije uspeli su da izbore bod protiv Hrvatske, a junaci su strelac Matija Zakanji i asistent kod izjednačujućeg gola Rikardo Kalafiori. Jedan je želeo da se opravda posle autogola u prethodnoj utakmici, dok je jedan želeo da bude kao idol Del Pjero i obojica su uspeli u svojim namerama.
Poveli su fudbaleri Hrvatske u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva protiv Italije u 55. minutu golom Luke Mondrića, a Italijani nisu uspevali da zatresu mrežu i bili su blizu poraza.
Međutim, u osmom minutu nadoknade krunisana je fantastična partija Rikarda Kalafiorija kada je poslao loptu do Matije Zakanjija koji je poslao u ugao mreže i tako ostavio Hrvate u suzama.
Želeo je Kalafiori po svaku cenu da se opravda i osveti za poraz od Španije jer je upravo on bio tragičar na tom meču. Španci su slavili 1:0 i to samo zahvaljujući njegovom autogolu.
Zbog toga je Kalafiori utakmica sa Hrvatskom odigrao govoto bez greške. Sto odsto dobijenih vazdušnih duela, 93 odsto tačnih paseva, bio je kreatore četiri dobre prilike za gol i na kraju asistent kod jedinog gola za Italijane na meču.
„Hteo sam da nadoknadim autogol protiv Španije, ne znam gde sam našao energiju za poslednju akciju“, rekao je Kalafiori po završetku meča.
Dodao je Kalafiori loptu Zakanjiju koji dobio idealnu šansu ne samo da postigne gol, već da to uradi na isti način kao i njegov idol Alehanro Del Pjero.
„Del Pjero je bio moj idol, imao sam njegov poster kao dete“, rekao je Zakanji.
Proslavljeni Del Pjero sličan gol postigao je u polufinalu Svetskog prvenstva 2006. godine u samoj završnici meča sa Nemačkom.
Posle trećeg kola u grupi B prvo mesto zauzima Španija, ia nje je Italija dok su Hrvatska i Albanija na trećem i četvrtom mestu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala