- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Čak 18 „Rusa“ na Evropskom prvenstvu

© Sputnik / Alexey Filippov / Uđi u bazu fotografijaSrđan Babić
Srđan Babić - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2024
Pratite nas
Na Evropskom fudbalskom prvenstvu nastupalo je, ili i dalje nastupa, čak 18 igrača koji su deo karijere proveli u Rusiji.
Rusija je, podsetimo, politički motivisanom odlukom UEFA sprečena da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo, ali nije bez predstavnika.
U prvom redu su to bili navijači Srbije koji su nosili zastave Rusije na utakmicama svoje reprezentacije, ali i igrači sa istorijom igranja u Rusiji.
Slovenija ima dvojicu, defanzivce Jaku Bijola, bivšeg igrača CSKA i Vanju Drkušića iz Sočija.
Najveće iznenađenje takmičenja, Gruzija igraju Hviča Kvarachelija (Lokomotiva Moskva, Rubin Kazanj), Zuriko Davitašvili (Rotor, Rubin, Arsenal), Đorđi Lorija (Anži, Krilja Sovjetov), Džemal Tabidze (Ufa, Ural) i Solomom Kvirkvelija (Zenit, Rubin, Lokomotiva, Rotor, Njeft).
U Srbiji su to Srđan Babić (Spartak Moskva) i Uroš Spajić (Krasnodar), u Švajcarskoj Stiven Cuber (CSKA), u Belgiji Aksel Vicel (Zenit), u Rumuniji Jonuc Nedelcearu (Ufa), u Albaniji Mario Mitaj (Lokomotiva)) i Mirlind Daku (Rubin), a u Hrvatskoj Mario Pašalić (Spartak) i Nikola Vlašić (CSKA).
Iz Ukrajine je tu Oleksandar Zinčenko (Moskva distrikt, Ufa), a Poljske Sebastijan Šumanski (Dinamo Moskva).
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala