- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Određen pritvor četvorici zaposlenih u zatvoru Padinska skela

© Sputnik / Lola ĐorđevićViši sud u Beogradu
Viši sud u Beogradu  - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2024
Pratite nas
Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor četvorici zatvorskih službenika zavoda Padinska skela osumnjičenih da su izvršili krivično delo Nesavestan rad u službi u vezi sa smrću oštećenog S.B. 4. februara ove godine.
Pritvor je određen Slađanu K. zaposlenom na mestu mlađeg nadzornika, kao i trojici komandira Dušanu K, Stefanu P. i Zoranu K, dok je lekarki Vesni S. određen kućni pritvor uz elektronski nadzor (nanogvicu), saopšteno je iz tog suda, prenosi Tanjug.
Pritvor im je određen da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, sem Vesni S. kojoj je određen samo da ne bi ponovila krivično delo.
Svi osumnjičeni su prethodno na saslušanju u tužilaštvu negirali izvršenje krivičnog dela za koje se terete i izneli su svoje odbrane.
Postoje osnovi sumnje da su ovi osumnjičeni izvršili navedeno krivično delo u periodu od 24. januara do 4. februara 2024. godine tako što su u svojstvu službenih lica, kršenjem Pravilnika o načinu obavljanja poslova u službi za obezbeđenje u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i procedurama, propuštanjem dužnosti nadzora, očigledno nesavesno postupali u vršenju službe, iako su bili svesni da usled toga može nastupiti teža povreda prava drugog, koja je i nastupila 4. februara 2024. godine u vidu smrti prekršajnog osuđenika S.B. koji je u tom zavodu izdržavao prekršajnu kaznu.
Takođe, očigledno nesavesno postupanje tiče se i neevidentiranja povreda koje je zadobio S.B. u dnevnom izveštaju i neobaveštavanju nadređenih o tome.
Podsećamo da je protiv trojice osumnjičenih u toku istraga zbog krivičnog dela teško ubistvo, jer su, kako se sumnja, od polovine januara do 4. februara 2024. godine u KPZ Padinska skela zajednički izvršili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života oštećenog S.B.
Pritvorska jedinica zatvora u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2024
SRBIJA
Uhapšeni čuvari i doktorka zatvora u Padinskoj skeli zbog sumnje da su povezani sa smrću zatvorenika
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala