- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Završena rasprava u Skupštini Crne Gore o Predlogu rezolucije o Jasenovcu, očekuje se glasanje

Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2024
Pratite nas
Rasprava o Predlogu rezolucije o genocidu u Jasenovcu, koja je u međuvremenu amandmanima ZBCG preimenovana u „Rezoluciju o genocidu i sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen“ u Skupštini Crne Gore je završena, a glasanje o ovom dokumentu se očekuje.
Zaključujući raspravu o ovom predlogu predsednik parlamenta Mandić, kao predlagač, ponovio je da će Crna Gora biti prva država koja je usvojila rezoluciju o genocidu u Jasenovcu. On je rekao, komentarišući napade na poslanike PES-a, da ne veruje da oni kojima su glavni akteri bili heroji Skaj komunikacije, Radoje Zvicer i Neno Kaluđerović, danas napadaju grupu čestitih poslanika.
„Danas radimo veliku stvar glasajući za ovu rezoluciju. Pomerićemo Crnu Goru korak napred od onog dna, gde su nas doveli ovi koji su zarobili državu vezama sa organizovanim kriminalom. Videli ste gde su završili bivši čelnici pravosuđa“, rekao je Mandić.
On je naveo da su se i pre 1918. godine u Crnoj Gori na Vidovdan donošene važne odluke. Rekao je da njihovoj generaciji, koja se ne bavi švercom, pripala čast da pomeri Crnu Goru korak napred.
„Uz sve povike koje saopštava opozicija, ali parlament je takav, uz sve proteste, moram reći „Vidovdane, moj očinji vide“, ovo je ono što treba da bude osnova na kojoj će se zidati bolja i poštenija Crna Gora, pa kako god ko o tome misli. Ovo je većinska Crna Gora. Živela Crna Gora“, rekao je Mandić.
Poslanik PES-a Miodrag Laković rekao je da neće glasati za Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, te da će tada napustiti salu, čime se pridružio klubu poslanika opozicionog DPS, njihovih satelita i GP Ura.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala