- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Raste opasno talentovana ruska generacija fudbalera

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2024
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Rusije za igrače do 16 godina osvojila je titulu na UEFA turniru pobedivši Ganu, Kazahstan, pa čak i našu reprezentaciju Srbije. Tokom tog šampionata nekoliko imena posebno se istaklo, a Rusija bi na njih trebalo da motri jer bi jednog dana koji nije toliko daleko mogli mnogo da doprinesu u nacionalnom dresu.
U pitanju je prilično dobra generacija sa mnogo zanimljivih igrača i nekoliko pravih talenata.
Posebno se ističe atletski aspekat na kome se u Rusiji očigledno mnogo radilo, a ne zaostaje ni taktičko znanje ove generacije.
Akademija kluba Rostov može da se pohvali dvojicom talenata i to na pozicji štopera i desnog beka. Stanislav Baranov jedan je od standarnijih u svom timu, prosečno na terenu provodi oko 75 minuta i pozicija štopera na kojoj igra odlično mu leži.
Baranov vršnjak, Sarkis Tveritnev, takođe rođen 2008. godine, pokriva poziciju desnog beka, počinje svaku utakmicu i tokom protekle sezone upisao je jednu asistenciju.
Za Rostovom ne zaostaje ni Zenit koji se takođe oslanja na dve mlade nade. Vadim Šilov ove sezone odigrao je 11 utakmica i postigao je čak 15 golova. Igra na poziciji desnog beka, uvek je u prvoj postavi, i tokom sezone upisao je i četiri asistencije.
Njegov saigrač Danil Kiselev koji ima ulogu kapiten u timu do 16 godina klasični je napadač i tu ulogu pravda na terenu. Na 11 utakmica on je postigao osam golova i tome dodao tri asistencije.
Sličnu statistiku ima levi bek mladog tima Spartaka, Zahar Čuškin koji je protekle sezone imao asistenciju više od vršnjaka iz Zenita. Dinamo takođe može da se pohvali sjajnim 16-godišnjakom Damidom Farafonovom, ofanzivnim veznim igračem koji je jedan od standarnijih u svom timu. Protekle sezone postigao je pet pogodaka na 11 utakmica.
Treba obratiti pažnju i na Danila Tušiča, mladog fudbalera sa takođe ispresivnom statistikom. Igra na poziciji defanzivnog veznog, a protekle sezone za SSHOR postigao je četiri gola i upisao jednu asistenciju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala