- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Žreb za Vimbldon: Novak dobio protivnike – Kopriva na startu!

© John WaltonNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2024
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković dobio je protivnike posle žreba za Vimbldon koji je održan danas. Iako do sada Đoković nije zvanično potvrdio da će igrati, malo je verovatno da se našao na žrebu, došao na turnir, trenirao, a da neće zapravo i zaigrati u Londonu.
Novakova projekcija je takva da bi sa Alkarasom mogao da igra tek u finalu, a u potencijalnom polufinalu bi mu rival bio Aleksandar Zverev ili možda Andrej Rubljov.
U četvrtfinalu Nole bi mogao da se sastane sa Hubertom Huračem ili De Minorom.
U osmini finala bi Novaka čekao Holger Rune, a možda i Karen Hačanov. Prvi nosilac na Novakovom putu trebalo bi da bude Tomas Ečeveri iz Argentine.

U prvoj rundi, naš Novak Đoković ide na Vita Koprivu, kvalifikanta iz Češke! Potencijalna druga runda donosi duel između Džejkoba Farnlija i Alehandra Moro Kanasa.

Kopriva je 123. igrač sveta koji nikada nije bio u top 100. Ima 27 godina i visok je 178 cm, a ovo mu je drugo učešće u glavnom žrebu slemova.
Sedmostruki osvajač Vimbldona je imao odličan žreb jer su u drugom delu kostura uz Alkarasa i Janik Siner i Danil Medvedev, pa ni protiv Italijana ili Rusa ne može da igra pre finala.
Miomir Kecmanović je dobio rivala u prvoj rundi, on će igrati protiv Indijca Sumita Nagala. Dobio je svog rivala i Dušan Lajović, koji će u prvoj rundi igrati protiv Grigora Dimitrova.
Još jedan srpski teniser u žrebu Laslo Đere dobio je svog rivala u prvom kolu, a to je Luka Puj iz Francuske koji dolazi iz kvalifikacija.
Janik Siner, prvi nosilac, za protivnika na startu ima nezgodnog Janika Hanfmana iz Nemačke! Španski teniser i ujedno treći reket sveta Karlos Alkaras u prvom kolu će igrati protiv Marka Lajala, dok ga potom u eventualnom drugom kolu čeka bolji iz duela Aleksandar Vukić - Sebastijan Ofner.
Đoković je 23. juna doputovao u London, a tokom ove nedelje trenirao je na terenima Vimbldona.
Srpski teniser je petog juna operisao koleno.

Iako do sada Đoković nije zvanično potvrdio da će igrati, malo je verovatno da se našao na žrebu, a da neće zapravo i zaigrati u Londonu.

Novak je postavljen za drugog nosioca, dok je prvi Janik Siner. Organizatori su saopštili da je treći nosilac Španac Karlos Alkaras, koji je prošle godine u finalu Vimbldona pobedio Đokovića 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4.
Nemac Aleksandar Zverev je postavljen za četvrtog nosioca, Rus Danil Medvedev je peti, a njegov sunarodnik Andrej Rubljov šesti. Poljak Hubert Hurkač je sedmi nosilac, Norvežanin Kasper Rud je osmi, a Australijanac Aleks de Minor deveti. Bugarin Grigor Dimitrov je 10. nosilac.
Nikola Đurišić - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2024
SPORT
NBA dobila još jednog Srbina – Nikola ide kod Bogdana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala