- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanac ima važnu poruku: „Ne otpisujte Novaka – želi da igra još dugo“

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2024
Pratite nas
Novak Đoković još ne namerava da razmišlja o kraju karijere, a Greg Rusedsi, bivši britanski teniser, tvrdi da ima i informacije koje ukazuju na to da srpski as još dugo želi da drži reket u rukama.
Iako je početkom meseca morao da operiše meniskus i povuče se sa Rolan Garosa, već krajem juna Novak Đoković našao se u Londonu i na žrebu za Vimvbldon.
Novakova želja za igranjem tenisa neverovatna je kada se uzme u obzir da ima 37 godina i da je osvojio sve što se osvojiti može, a još je neverovatnije to što kraj karijere nije ni blizu.
„Razgovarao sam sa Novakovim agentom i on želi da igra još dugo. Hoće da postane teniski Tom Brejdi. Povreda meniskusa nije ozbiljna, to je samo loša sreća. Taman je počeo dobro da igra na Rolan Garosu, tako da ne bih otpisao Novaka. Ako hoće da igra još dve, tri ili četiri godine. Koliko god da je, nemojte da ga otpisujete“, rekao je Rusedski.
Potom je dodao:
„Nije to ozbiljna povreda i on je jedan od najdisciplinovanijih sportista koje sam ikada vide. Smatram da je i najveći sportista kog sam ikada u životu gledao. Sjajan je igrač“, poručuje Rusedski.
Neki ga otpisuju, a kao argument za to navode to što nije osvojio titulu od početka godine, ali Britanac ima drugačije mišljenje.
„Tačno je da ova godina nije bila sjajna za njega, ali nemojte da zaboravite da je prošle godine osvojio tri od četiri grend slema i igrao finale na Vimbldonu i taj meč je verovatno trebalo da dobije, samo stvari nisu otišle na njegovu stranu. Sad ga otpisuju zato što nije igrao toliko dobro i povređen je, ja to neću učiniti, smatram da će se vratiti sa željom za osvetom“, uveren je Rusedski.
Imao je nekadašnji britanski teniser poruku za ostale tenisere.
„Rekao bih da je još uvek gladan uspeha, uživa u putovanjima i ako uspe da nađe način da povede i porodicu sa njim na putovanja još češće... Pazite se“, zaključio je Rusedski.
Danci slave gol za izjednačenje protiv Engleske - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
EURO 2024
Danci su kažnjeni – ali ne mare mnogo: Navijači se već spremaju za duel sa Srbijom /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala