Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Beograd: Skandalozna presuda Prištine protiv Srba na Vidovdan

© Sputnik / Teodor AnastasijevićKosovska Mitrovica
Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2024
Pratite nas
Današnja skandalozna presuda na Vidovdan protiv četvoro Srba, koje Kurtijevo pravosuđe na sve moguće načine pokušava da dovede u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića, politički je motivisana i instruisana kako bi se dodatno kriminalizovao srpski narod na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija za KiM.
To je učinjeno sve sa ciljem da Priština sakrije pravu pozadinu i izvršioce ovog mučkog ubistva, ističe se u saopštenju.
Presuda je doneta bez konkretnih dokaza, pod snažnim političkim i medijskim pritiskom iz Prištine, Srbima je presuđeno i pre samog suđenja, a optužnica je tokom samog pricesa tri puta menjana, ukazuju iz Kancelarije.
„Zbog čega je izricanje presude tempirano baš na Vidovdan, za najveći praznik za srpski narod na Kosovu i Metohiji, ako ne da bi Priština stvorila novu predstavu za javnost i ponovo se obrušila na Srbe?“, konstatuje se u saopštenju.
Kancelarija za KiM je navela da je odavno poznato da za Srbe na Kosovu i Metohiji nema ni prava ni pravde i da važi da ih kadija i tuži i sudi, što i današnja presuda pokazuje.
„Uprkos svemu, nastavićemo da se borimo da se otkrije prava istina o ubistvu Olivera Ivanovića, a montirane Kurtijeve procese, političke presude i kriminalizaciju Srba nikada nećemo prihvatiti“, poručeno je iz Kancelarije za KiM.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala