- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Ruska vojska u zoni SVO - Sputnik Srbija

UŽIVO Iznad Kurske oblasti uništena 32 ukrajinska drona; „Kindžalima“ gađani aerodromi u Ukrajini

Pratite nas
Oboreno je više ukrajinskih dronova iznad Moskovske, Tverske i Belgorodske oblasti. U međuvremenu, eksplozije su odjeknule u Kijevskoj i Hmeljnickoj i drugim oblastima na zapadu Ukrajine.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
22:03 27.06.2024
Ruske snage izvele su napad na deo Nikolajevske oblasti odakle je sistem „hajmars“ redovno raketirao Krim, saopštio je koordinator nikolajevskog proruskog ilegalnog pokreta Sergej Lebedev.
21:27 27.06.2024
Oružane snage Ukrajine su tokom prethodnog dana dronovima napale Kursku oblast, 32 bespilotne letelice neutralisane su sredstvima za radioelektronsko ratovanje, saopštio je v.d. gubernatora oblasti Aleksej Smirnov.
21:22 27.06.2024
Posluga sistema „uragan“ grupe snaga „Zapad“ izvela je napad na kolonu vozila Oružanih snaga Ukrajine tokom rotacije.
17:58 27.06.2024
Evropska unija je u svojim bezbednosnim obavezama prema Ukrajini obećala da će nastaviti da radi na korišćenju prihoda od ruske imovine za podršku Kijevu, navodi se u dokumentu objavljenom nakon potpisivanja u Briselu.
Takođe se precizira da će EU nastaviti da radi na novim sankcijama u saradnji sa Ukrajinom i partnerima.
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova nazvalo je zamrzavanje ruske imovine u Evropi krađom, uz napomenu da EU nije samo usmerena na sredstva privatnih lica, već i na državnu imovinu Rusije. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da će Rusija odgovarati u slučaju konfiskacije zamrznute ruske imovine na Zapadu. Prema njegovim rečima, Rusija takođe ima mogućnost da ne vraća sredstva koja su zapadne zemlje imale u Rusiji.
17:52 27.06.2024
Na energetskom objektu u centru Kijeva dogodila se eksplozija, koja je uzrokovala požar, saopštio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko na svom Telegramu.
16:56 27.06.2024
Rešavanje sukoba bez Rusije neće postići željene rezultate
Inicijative za rešavanje ukrajinskog sukoba koje ignorišu Rusiju neće dovesti do željenih rezultata, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.
„Tokom pregovora (sa predsednikom Estonije) razgovarali smo o ratu u Ukrajini. Još jednom sam naglasio da podržavamo teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine. Samo diplomatijom se može zaustaviti uništavanje što je brže moguće i postići pravedno i konačno rešenje“, rekao je turski lider na konferenciji za novinare nakon sastanka sa estonskim kolegom Alarom Karisom u Ankari.
Prema njegovim rečima, Ankara nastavlja da radi sa stranama.
„Inicijative koje isključuju Rusiju neće doneti željene rezultate“, zaključio je Erdogan.
16:28 27.06.2024
Ruske snage preuzele su kontrolu nad centrom i jugom sela Urožajno u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), ukrajinski vojnici su primorani da se kriju u podrumima u severnom delu sela, saopštio je predsednik komisije za suverenitet, patriotske projekte i podršku veterana Javne komore Rusije Vladimir Rogov.
On je napomenuo da su u ovoj oblasti Oružane snage Ukrajine skoro u potpunosti prešle na kasetnu municiju, kako prilikom upotrebe višecevnih raketnih sistema, tako i prilikom granatiranja iz artiljerijskog oruđa.
16:14 27.06.2024
Ruski PVO sistemi oborili su u 16.15 ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
12:22 27.06.2024
Glavno sa novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane:
▪Ruski PVO sistemi oborili su dva aviona MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.
▪Grupa „Jug“ poboljšala je situaciju duž linije fronta, Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 640 vojnika i 5 skladišta municije;
▪Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 345 vojnika u zoni odgovornosti grupe „Centar“;
▪Zapadna grupa Oružanih snaga Rusije zauzela je povoljnije položaje i porazila tri brigade Oružanih snaga Ukrajine;
▪Ruski PVO sistemi oborili su 62 ukrajinske bespilotne letelice, 4 protivvazdušne vođene rakete Patriot i dve granate Hajmars;
▪Ruske oružane snage su gađale visokopreciznim oružjem, uključujući „kindžale“, ukrajinske aerodrome koji su se pripremali za prijem zapadnih aviona;
▪Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 585 vojnika u zoni odgovornosti grupe Zapad;
▪Grupa Istok zauzela je povoljnije položaje, Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 115 vojnika i jedan tenk;
▪Grupa Dnjepar je uništila tri sistema Hajmers;
▪Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 190 vojnika i 4 oklopna vozila u zoni grupisanja trupa „Sever“ u Harkovskoj oblasti.
▪Od početka specijalne operacije, Oružane snage Rusije su uništile više od 23 hiljade jedinica ukrajinskih vojnih vozila.
11:28 27.06.2024
Ruske snage su izvele napad na skladište Oružanih snaga Ukrajine u Dergačiju, u Harkovskoj oblasti, rekao je za Sputnjik koordinator protruskog pokreta otpor u Nikolajevu Sergej Lebedev.
Prema njegovim rečima, u gradu su se nakon udara čule sirene hitne pomoći.
08:00 27.06.2024
Eksplozija je odjeknula i u Odesi, javljaju ukrajinski mediji.
Šta je tačno pogođeno, ostaje neizvesno.
07:08 27.06.2024
Ruski PVO sistemi odbili su napade dronovima u tri ruska regiona, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Četiri bespilotne letelice su oborene iznad Tverske oblasti, dve iznad Moskovske oblasti i jedna iznad Belgorodske oblasti.
Vlada Tverske oblasti izvestila je da su bespilotne letelice napale opštinski okrug Konakovo. Kako su istakle regionalne vlasti, niko nije povređen.
07:07 27.06.2024
U Kijevu su odjeknule eksplozije, javili su ukrajinski mediji.
Pet puta su se čule eksplozije i u Hmeljnickoj oblasti.
Ukrajinski mediji javljaju da su dronovi doleteli i do Ternopoljske i Ivano-Frankovske i Černovicke oblasti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala