Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Patrijarh Porfirije u Hramu Svetog Save primio predstavnike Katoličke crkve iz cele Evrope

© Sputnik / Lola ĐorđevićPatrirh srpski Profirije
Patrirh srpski Profirije - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2024
Pratite nas
Patrijarh srpski Porfirije primio je u Sabornom hramu Svetog Save na Vračaru članove Saveta evropskih biskupskih konferencija, povodom obeležavanja 100 godina postojanja beogradske nadbiskupije.
Patrijarh Porfirije, u čijoj je pratnji bio episkop jegarski i novoizabrani britansko-irski Nektarije poželeo je dobrodošlicu članovima Saveta čije je redovno plenarno zasednje danas završeno.
„Tema zbog koje ste došli jeste ovde jeste tema mira, a on je nasušna potreba svih nas. Kada smo u miru sa Bogom, onda možemo imati mir u sebi, mir između sebe, mir među ljudima, a onda kada nemamo mir sa bližnjim, nemamo mir ni sa Bogom“, istakao je patrijarh Porfirije.
On je ukazao da je zbog toga mir bio dobro izabrana tema održane katoličke konferencije u Beogradu.
Predsednici 39 biskupskih konferencija u srpskoj prestonici razgovarali su o pitanjima mira i saradnje u današnjoj Evropi i izazovima za Rimokatoličku crkvu.
Povodom obeležavanja 100 godina postojanja beogradske nadbiskupije, od 24. juna do danas u Beogradu su se sastali predsednici svih biskupskih konferencija iz Evrope.
Beogradski nadbiskup Ladislav Nemet zahvalio je patrijarhu na dobrodošlici i poručio da je saradnja sa SPC motivisana željom da na ovom prostoru svi mogu da žive zajedno bez tenzija.
Vatikan - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2024
SRBIJA
Državni sekretar Vatikana dolazi u Beograd
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala