- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Topić odabran na NBA draftu – sa 12. pozicije ide u Oklahomu

© Sputnik / Lola ĐorđevićNikola Topić
Nikola Topić  - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2024
Pratite nas
Nikola Topić, mladi košarkaški reprezentativac Srbije, odabran je kao 12. pik na NBA draftu i to od strane ekipe Oklahome.
Činjenica da Oklahoma ima veliki broj igrača na bekovskim pozicijama ostavlja prostor da Topić ne ode odmah u NBA već da ostane u Crvenoj zvezdi, a s obzirom na to da se oporavlja od povrede kolena moguća je i opcija da potpiše ugovor sa američkom ekipom i propusti celu sezonu kako bi se što bolje pripremio za napore u fizički najzahtevnijoj ligi.
Kao 12. piku na draftu sleduje mu plata od 4.125.400 dolara u prvoj sezoni, uz dve zagarantovane godine i treću opcionu.
Topić je prošlu sezonu počeo na pozajmici iz Zvezde u ekipi Mege, tokom zime se vratio u crveno-bele, ali nije imao sreće i doživeo je dve povrede kolena zbog kojih nije mogao da pokaže svoj puni sjaj iz jesenjeg dela takmičenja u ABA ligi.
Podsetimo, prošle sezone su Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski bili deo Oklahome, ali su je napustili zbog male minutaže i činjenice da ekipa nije imala mogućnost da im pruži šansu jer je postala kandidat za titulu.
Prvi pik i novi saigrač Bogdana Bogdanovića u Atlanti je Francuz Zakari Risašer, a u društvo Tristana Vukčevića u Vašingtonu stigao je još jedan Francuz, Aleks Sar, kao drugi pik.
Usledio je Hjuston koji je izabrao Rida Šeparda, a zatim je legendarni trener Greg Popovič u svoj San Antonio doveo Stefona Kasla.
U tim Detroita, najgori sastav prošle sezone NBA lige stigao je Ron Holand sa pete pozicije, a treći Francuz, Tiđan Salaun ide u Šarlot gde će mu saigrači biti reprezentativci Srbije Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski.
Portland je sa sedme pozicije odabrao Donovana Klingena, sa osmog mesta San Antonio je dobio i drugog novog igrača, Roba Dilingema, ali je on potom kroz trejd prosleđen u Minesotu, u zamenu za dva pika 2030. i 2031. godine.
U Memfis je sa devete pozicije otišao Zek Idi, Juta je potom odabrala Kodija Vilijamsa, Matas Buzelis je zatim postao igrač Čikaga, a zatim je Oklahoma učinila Nikolu Topića 12. pikom na NBA draftu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala