Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

MUP Srbije doneo naredbu — prekida se „Mirdita, dobar dan“, demonstranti ipak na ulici

© Tanjug / MARKO ĐOKOVIĆProtest zbog najavljenog festivala "Mirdita dobar dan"
Protest zbog najavljenog festivala Mirdita dobar dan - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2024
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je naredbu da se prekine javno okupljanje „Mirdita, dobar dan" u Beogradu, saopštio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
Dačić je u saopštenju naveo da je MUP takvu naredbu doneo zbog opasnosti od ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, kao i opasnosti od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.
Dodao je da neće biti dozvoljeni ni drugi skupovi na tom prostoru.
„Sa ovom naredbom su upoznati organizatori skupa“, naveo je Dačić.
Ispred Dorćol placa, gde je večeras trebalo da počne festival i dalje je, međutim, okupljena grupa demonstranata, a kasno popodne je počela da pristiže još jedna grupa uzvikujući „Kosovo je Srbija“.
Okupljeni su naručili hranu i osvežavajuća pića, stigli su i trubači, a i dalje se mogu videti transparenti sa verskim obeležjima i srpske zastave, dok prisustvo policije nije vidno.
Tokom dana ispred ulaza u „Dorćol plac“ se okupilo nekoliko desetina demonstranata koji se protive održavanju festivala, među kojima su bili i pripadnici Omladine Nove Demokratske stranke Srbije, koji su tražili da „Mirdita“ bude zabranjena iz bezbednosnih razloga i zato što je protivustavna, preneo je Tanjug.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala