- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Zlatni brk“ za „lažnu“ devetku – Srbija ga nije srela, ali će ga Evropa zapamtiti

© AP Photo / Hans PunzDragoslav Stepanović
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2024
Pratite nas
Austrija je uspela da nadigra Holandiju sa 3:2 i tako se popne na vrh tabele, a najzaslužniji za to je Marsel Sabicer koji je postigao pobedonosni gol u 80. minutu. Na taj način dobio je priznanje Zlatni brk u izboru legendarnog Dragoslava Stepanovića Stepija.
Stepi se, kao i uvek, odazvao pozivu sportske redakcije Sputnjika Srbija i sa radošću prihvatio ideju da proglašava najbolje igrače utakmica na Evropskom prvenstvu.
Simbolično, „nagradu“ smo nazvali Zlatni brk po zaštitnom znaku legendarnog Stepija, brkovima koji imaju poseban status i u Nemačkoj, domaćinu Evropskog prvenstva.
„Nagradu za prethodni dan zaslužio je Marsel Sabicer iz Austrije koji je dao 3. gol za Austriju i tako joj omogućio da se popne na prvo mesto“, ističe Stepanović za Sputnjik.
Sabicer je inače fudbaler Borusije iz Dortmunda. Nosi broj devet na leđima, iako nije klasična devetka. Ali, da je opravdao broj na dresu - jeste.
Srbija ga nije upoznala iz prve ruke na nedavno odigranoj pripremnoj utakmici, Sabicer tada nije bio u timu, ali će ga Holanđani i fudbalska Evropa dobro zapamtiti.
Može se reći da se radi o najtalentovanijem igraču u ekipi Austrije, te da se igra i tim grade oko njega sa kompatibilnim saigračima.
Protiv Holandije je to dalo rezultat.
Aleksandar Mitrović Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2024
EURO 2024
Da li je Srbija oštećena? Nemački sudija kaže da je bio penal nad Mitrom, priznali i Danci /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala