- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Vučić o nastupu reprezentacije na EP: Debakl, mnogo smo mi para dali za taj sport

© Sputnik / Lola ĐorđevićReprezentativci Srbije
Reprezentativci Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je danas učešće reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ocenivši da je saglasan da je to debakl.
„Ja sam saglasan da je debakl... To jeste sport, sve je sport samo smo mnogo para dali za taj sport i mnogo uložili. Ljudi u Srbiji zaslužuju bolje rezultate. Nije problem da izgubite od Engleske, ali jeste kada izgubite od Slovenije... I mi smo sad tu kao nešto srećni... Sasvim sam siguran da zato što mnogo novca ulažemo, čak i u plate funcionera Saveza, građani su zaslužili bolji rezultat“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Briselu.
Reprezentacija Srbije eliminisana je u prvoj rundi Evropskog prvenstva jer je završila kao poslednja u grupi iza Engleske, Danske i Slovenije.
Srbija je u tri utakmice upisala samo dva boda i postigla je jedan gol, onaj Luke Jovića protiv Slovenije u 95. minutu.
Kapiten Dušan Tadić okarakterisao je učešće Orlova u Nemačkoj kao neuspeh, štoper Nikola Milenković se izvinio naciji, dok je selektor Dragan Stojković Piksi istakao da je uspeh što se Srbija uopšte plasirala na šampionat Starog kontinenta.
Po oceni predsednika, ovo je debakl.
Predsednik Aleksandar Vučić sa fudbaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2024
EURO 2024
„Vučić je bio ljut i očajan“: Brnabićeva otkrila tajnu – Orlovi na EP otišli hrvatskim avionom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala