- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Boevoй rasčet tяželoй ognemetnoй sistemы Solncepek na odnom iz poligonov Minoboronы RF - Sputnik Srbija

UŽIVO Uništena dva ukrajinska sistema „grad“ i tri „hajmarsa“

Pratite nas
Smolensku oblast Rusije našla se na meti ukrajinskih dronova. Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov pobegao je iz Marijupolja 2022. godine pod maskom izbeglice,.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
21:29 26.06.2024
20:54 26.06.2024
Kao odgovor na sankcije fizičkim i pravnim licima, Rusija zatvara ulazak u zemlju za 27 australijskih državljana, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
„Kao odgovor na politički motivisane sankcije protiv ruskih fizičkih i pravnih lica od strane australijske vlade, koje je uvela u okviru rusofobične kampanje kolektivnog Zapada, ulazak u našu zemlju na neodređeno vreme je zabranjen za dodatnih 27 Australijanaca iz redova bivših političara, rukovodilaca australijskih kompanija, nastavnika visokoškolskih ustanova, novinara i javnih ličnosti koji formiraju antirusku agendu u ovoj zemlji“, navodi se u saopštenju.
Takođe, kao odgovor na sankcije Novog Zelanda, zabranjuje se ulazak za 36 Novozelanđana iz redova političara, vojnih zvaničnika, novinara i javnih ličnosti.
Na spisku sankcija su zamenici ministara odbrane zemlje i nekoliko načelnika odeljenja, novinari, kao i gradonačelnik Velingtona (glavnog grada Novog Zelanda) i drugih većih gradova.
15:47 26.06.2024
Ukrajinske snage su dronovima napale podstanicu u selu Blagoveščenka u Zaporoškoj oblasti, saopštila je administracija okruga.
Kako se navodi, podstanica nije oštećena i nastavlja da radi.
U napadu nije bilo žrtava.
15:04 26.06.2024
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2024
RUSIJA
Rusija upozorila: Kijev ugrožava region miniranjem Crnog mora
14:18 26.06.2024
U Kijevu je u hotelu Hilton pronađeno telo atašea američke ambasade, piše ukrajinski portal „Strana“.
Nisu pronađeni znaci nasilja, muškarac je imao problema sa holesterolom
13:20 26.06.2024
Glavno sa novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane:
▪Ruski sistemi PVO oborili su 76 ukrajinskih bespilotnih letelica i dva projektila Hajmars;
▪Grupa „Jug“ poboljšala je taktičku situaciju, Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 510 vojnika, stanicu za elektronsko ratovanje i tri skladišta municije;
▪Oružane snage Rusije uništile su tri sistema Hajmars i posade koje su upravljale njima;
▪Grupa „Centar“ je poboljšala svoju poziciju, Oružane snage Ukrajine izgubile su u zoni svoje odgovornosti oko 405 vojnika i jedan tenk;
▪Grupa Istok je zauzela povoljnije pozicije, Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 140 vojnika;
▪Grupa Dnjepar uništila je tri skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine;
▪Grupa Istok odbila je dva kontranapada Oružanih snaga Ukrajine u zoni svoje odgovornosti;
▪Grupa „Sever“ izvela je napade na sedam neprijateljskih brigada u Harkovskoj oblasti, Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 300 vojnika i borbeno vozilo Bredli;
▪U zoni odgovornosti grupe zapad Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 400 vojnika i dva sistema Grad.
11:41 26.06.2024
Zapad sada pokušava da ubedi neke arapske zemlje da budu domaćini nove konferencije o Ukrajini, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
„Svi ovi dirigenti oko ukrajinskih poslova pozivaju nas da poštujemo Povelju UN, ali ističu samo teritorijalni integritet, dok zaboravljaju na njen prvi član koji govori o ljudskim pravima, koja toliko vole oni koji sada pokreću „skupove“ o Ukrajini“, rekao je šef diplomatije Ruske Federacije.
Ministar je naglasio da učesnici budućih konferencija o Ukrajini treba u potpunosti da uzmu u obzir Povelju UN, uključujući njene odredbe o poštovanju ljudskih prava.
09:19 26.06.2024
08:18 26.06.2024
Jedna od stanica za kontrolu radijacije u selu Velika Znamenka, Zaporoška oblast, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih Oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane.
Stručnjaci su preduzeli niz mera za praćenje radijacije na području elektrane, saopštila je pres-služba. Situacija u sanitarnoj zoni i zoni praćenja Zaporoške nuklearke je pod kontrolom.
07:16 26.06.2024
Avioni Su-25 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije napali su jedinice Oružanih snaga Ukrajine u zoni odgovornosti grupe Centar, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
„Ekipe jurišne avijacije na avionima Su-25 izvele su napad nevođenim avionskim projektilima na neprijateljsko uporište i ljudstvo u zoni odgovornosti grupe Centar“, navodi se u saopštenju.
07:11 26.06.2024
Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov pobegao je iz Mariupolja 2022. godine pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.
„U proleće 2022. godine u Mariupolju su počinjeni ratni zločini po naređenju Gnatova. Ovo je živopisan primer ukrajinskog ratnika - nacističkog militanta, a naravno i kukavice. Pre dve godine, pod maskom izbeglice. gotovo u ženskoj odeći, pobegao je iz Mariupolja, ostavivši svoje vojnike“, rekao je Rogov.
Prema njegovim rečima, Gnatov je običan ratni zločinac koji će odgovarati pred ruskim sudom.
Ranije je objavljeno da je Vladimir Zelenski smenio komandanta Združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Jurija Sodolja i imenovao brigadnog generala Andreja Gnatova na njegovo mesto. Gnetov je u Rusiji osuđen na 28 godina za zločine u Donbasu 2019. godine.
07:04 26.06.2024
Smolensku oblast su oko 4.00 sata napale dve bespilotne letelice, rekao je gubernator regiona Vasilij Anohin.
„Neprijatelj je pokušao da napadne vojne objekte u Vjazemskom okrugu. Neprijateljske bespilotne letelice su potisnule snage PVO. Nije bilo žrtava niti materijalne štete“, napisao je on na Telegramu.
Šef regiona se obratio lokalnim stanovnicima i pozvao ih da se, ukoliko otkriju delovi bespilotne letelice, ne približavaju im se i da pozovu hitne službe.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala