- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak u bandažama: „Dajem sve od sebe da budem spreman za Vimbldon“ /video/

© John WaltonNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2024
Pratite nas
Novak Đoković u Londonu trenira sa bandažama na kolenu i laktu, ali to ga ne sputava u tome da veruje da će igrati na Vimbldonu. Konačnu odluku kako je rekao za „Bi-Bi-Si“ doneće kada bude video da li može da bude na sto odsto.
Kada se Novak Đoković povredio na Rolan Garosu mnogi su se pribojavali da li će srpski as moći da igra na Olimpijskim igrama, dok je Vimbldon već bio otpisan, ali ne i za njega.
Ne samo da je Novak potvrdio da ide u Pariz da predstavlja Srbiju već je pun nade i vere i kada je reč o Vimbldonu.
Nekoliko dana pred početak turnira srpski as počeo je sa treninzima u Londonu, a na društvenim mrežama podelio je snimke sa bandažiranim kolenom uz moćnu poruku.
„To doba godine. Dobro je vratiti se. Dajem sve od sebe da budem spreman za Vimbldon“, napisao je Novak.
Prethodno je srpski as u razgovoru za „Bi-Bi-Si“ otkrio svoj plan.
„Plan je sve vreme bio da igram Vimbldon i to pokušavam da učinim. Zato sam došao ovde ranije, da bih video kako stvari idu. Mnogi misle da to nije realno i da nije pametno, ali ne bih bio ovde da nisam dobio dozvolu svog lekarskog tima“, objasnio je najbolji teniser svih vremena.
Oporavak teče dobro, ali Novak je pažljiv.
„U lekarskom timu su veoma zadovoljni jer se sve odvija prema planu i idem postepeno. Ne forsiram sebe do 100 odsto, ali nadam se da ću doći do tog nivoa u narednih nekoliko dana. Rehabilitacija od prvog dana ide prema planu i iz dana u dan se postepeno oporavljam“, istakao je Novak.
Vimbldon počinje prvog jula, a do tada će srpski as doneti odluku i proceniti da li je dovoljno spreman da igra.
„U narednih četiri, pet, šest dana. Ako budem znao da mogu da igram na svom maksimumu ili blizu njega, onda ću igrati. Ako ne, neka daju šansu nekome drugog da proba“, zaključio je Novak Đoković.
Da oporavak teče i bolje nego što je mislio da će teći potvrdio je i u Minhenu gde je bodrio Srbiju protiv Danske.
„Oporavak ide kako treba. Još nisam odlučio da li igram Vimbldon, to će biti u narednih nekoliko dana. A onda idu Olimpijske igre“, poručio je srpski as u Minhenu.
Srpski as prošle godine zaustavljen je u finalu, savladao ga je Karlos Alkaras, španski teniser, sa kojim se sreo posle jednog treninga.
Novak je na Vimbldonu tokom karijere osvojio sedam titula, a samo jednu više ima Rodžer Federer, proslavljeni švajcarski teniser.
Milan Borjan - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2024
SPORT
Kraj posle sedam godina – Borjan se rastaje sa Zvezdom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala