- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Kako su regionalni mediji videli neuspeh Srbije: „Krah bezidejnih Orlova“

© AFP 2023 / THOMAS KIENZLESrbija Slovenija
Srbija Slovenija - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2024
Pratite nas
Svi regionalni mediji ispratili su sa velikom pažnjom eliminaciju fudbalske reprezentacije Srbije sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj.
Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u osminu finala EP, pošto je sinoć odigrala nerešeno protiv Danske 0:0, u meču poslednjeg, trećeg kola Grupe C, a isti rezultat je bio i na duelu Engleska - Slovenija.
Srbija nije uspela da se plasira u osminu finala EP, pošto je sa dva osvojena boda završila na poslednjem, četvrtom mestu u grupi C.
Engleska je osvojila prvo mesto sa pet bodova, dok je Danska druga sa tri. Slovenija je osvojila treće mesto sa tri boda. Ove tri selekcije su izborile plasman u osminu finala EP.
Mediji u Zagrebu su sa posebnom pažnjom ispratili oba duela u grupi C, jer je Hrvatska pre početka ovih mečeva imala teoretske šanse da se plasira u osminu finala EP. Međutim, pošto su mečevi Srbija - Danska i Engleska - Slovenija završeni bez golova, Hrvatska je takođe izgubila sve šanse da bude jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije zbog čega je eliminisana sa EP.
Jutarnji list donosi naslov: „Hrvatska ispala sa EURA, Slovenci slave istorijski uspeh, Srbi se vraćaju kući".
Takođe, Jutarnji prenosi reči kapitena Srbije Dušana Tadića posle utakmice sa Danskom da je razočaran rezultatom u Nemačkoj.
Jutarnji navodi izjavu selektora Orlova Dragana Stojkovića da se Srbija nije osramotila na EP".
Hrvatski sajt „24sata.hr" u naslovu teksta ističe da su „orlovima skresali krila".
„Bezidejni 'orlovi', sa nedovoljnih 0:0 protiv Danske, ispali su sa EURA. Srbija nije pokazala previše tokom cele utakmice. U prvom poluvremenu nisu imali nijedan udarac, a u nastavku su se probudili tek na kraju utakmice", navodi ovaj sajt.
„Slovenija ide u osminu finala EP, Srbija ispala", prenosi hrvatski Indeks i podseća da Srbija nije uspela da dođe do pobede protiv Danske, koja bi odvela Orlove u osminu finala kontinentalnog šampionata.
Podgoričke Vijesti su takođe sa velikom pažnjom ispratile dešavanja u grupi C na EP u Nemačkoj.
„Krah Srbije, bleda Engleska prva u grupi, Danska ispred Slovenije zbog boljeg učinka u kvalifikacijama", navode Vijesti i prenose izjave srpskih reprezentativaca posle meča sa Danskom.
„Pokazali smo kako se bori i gine za Srbiju", rekao je Rajković posle meča.
„Još jedan rezultatski neuspeh Srbije. Posle SP u Kataru kada Srbija nije prošla grupu, isto se desilo i sada na EP. Sa dva boda, 'orlovi' su zauzeli poslednje mesto u grupi", prenosi crnogorski Dan.
Sarajevski Avaz navodi da je Srbija možda oštećena za penal na meču protiv Danske, pošto je Aleksandar Mitrović oboren u protivničkom šesnaestercu. Ovaj sajt ističe da su navijači po završetku meča zvižducima ispratili fudbalere Srbije sa Alijanc arene.
Kliks.ba prenosi izjavu selektora Srbije Dragana Stojkovića posle utakmice sa Danskom da je ponosan na fudbalere.
„Mislim da smo ostavili dobar utisak, igrači zaslužuju sve čestitke za borbenost. Predstavili su Srbiju na najbolji način“, rekao je selektor Srbije.
Mediji u Ljubljani hvale fudbalere Slovenije zbog plasmana u osminu finala EP i podsećaju da je Srbija završila kontinentalni šampionat sa dva remija i jednim porazom.
„Neverovatne scene iz Nemačke! Srbi izviždali i vređali reprezentativce. Srpski fudbaleri su posle meča želeli da se zahvale na podršci, ali su naišli na gnev navijača“, prenose Slovenskenovice.si.
Srbija Slovenija - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2024
EURO 2024
Plašili smo se odbrane, „ubio“ nas napad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala