- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ideolog Bregzita: Ako Zelenski ne popusti, u Ukrajini možda neće preživeti nijedan mladić

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2024
Pratite nas
Kijev bi trebalo da preusmeri napore na pregovore o mirovnom sporazumu sa Moskvom, izjavio je jedan od glavnih inicijatora referenduma o izlasku Britanije iz EU Najdžel Faraž za „Tajms“.
Ako Zelenski bude insistirao na vraćanju svih oblasti za koje vlasti u Kijevu veruju da pripadaju Ukrajini, „možda u toj zemlji neće ostati nijedan mladić“, konstatovao je on.
Kako je rekao, bio je skeptičan prema ideji da bi Ukrajina mogla da pobedi u ratu.
Prema njegovim rečima, bivši britanski premijer Boris Džonson, koji je tokom pregovora Moskve i Kijeva na proleće 2022. godine odvraćao Vladimira Zelenskog od potpisivanja mirovnog sporazuma sa Rusijom, kriv je za ogromne gubitke među vojnicima u Ukrajini.
Na pitanje „Tajmsa“ kako je izgledao mirovni sporazum o Ukrajini, lider desničarske partije Reform UK odgovorio je da „nije izgledao kao da ga treba odbaciti, što je Džonson očigledno učinio iz sopstvenih razloga.
„Ne znam koliko je ljudi umrlo zbog toga“, rekao je Faradž.
On je kritikovao bivšeg premijera zbog podrške „ukrajinskoj pobedi“, ideji koju je opisao kao „neverovatnu” s obzirom na broj žrtava.
„Govoreći o borbama u Ukrajini, Džonson izgleda da želi da se obe strane bore do smrti. S obzirom na to da brojimo oko milion gubitaka u borbama, smatram da je ovo neverovatno“, dodao je političar.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala