- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Piksi posle Danske: Nema razloga da sakrivamo glavu u pesak, nismo se obrukali

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINADragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2024
Pratite nas
Selektor Dragan Stojković Piksi prokomentarisao je eliminaciju Srbije sa Evropskog prvenstva u fudbalu.
Srbija je odigrala 0:0 protiv Danske i time završila kao poslednja u grupi. Iza Engleske, Danske i Slovenije.
„Osećanja su pomešana, žao mi je što nismo napravili mali korak da prođemo dalje. Ponosan sam na momke, nema razloga da sakrivamo glavu u pesak, istrčali su kilometre. Teška utakmica, 50:50, po svim parametrima. Danci su bili svesni da idu dalje sa nerešenim ishodom. Nismo se obrukali, niko nas nije pobedio sa 5:0 da nam se smeju, da nas vređaju. Protiv Engleza smo zaslužili više od poraza. Svaka utakmica je bila teška, kao i ova. Takmičarska utakmica, igralo se na rezultat, tražio se jedan gol. Znao sam da neće biti šansi, da se traži jedna ili dve da smestimo loptu u protivničku mrežu. Svaka čast momcima za zalaganje, tračnje, popravili smo defanzivni blok. Odbrana je bila maestralna na turniru“, rekao je Stojković za RTS.
Potom je dodao:
„Rezultatski sam razočaran, ali nije smak sveta. Pokazali smo dobro lice. Nismo se obrukali. Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal da smo uopšte deo Evropskog prvenstva, to ne sme niko da zaboravi. Momci su hteli, želeli, pokušavali, jeste razočaranje zbog rezultatskog neuspeha“.
Grupa je bila tesna...
„Slovenija i Danska nisu pobedili nikog, sa nerešnim idu dalje. Neverovatno, ali istinito. To je to, falio nam je gol, pobeda. Možda i one šanse protiv Slovenije. Sve to je doprinelo ovome. Idemo uzdignuta čela, nismo obrukali Srbiju“.
Navijači su zviždali Orlovima na kraju meča. "
„Pa i ja sam nezadovoljan isto. Zahvalio bih se navijačima na velikoj podršci. Ne očekujete da nas dižu u nebo i da nas grle i ljube. Naravno da smo razočarani, ali Srbija je posle 24 godine na Evropskom prvenstvu, to što neko misli da smo bogom dani i da ćemo svakog da pobedimo, to su navijačke strasti. Pružili smo sve što smo mogli, ne možemo nikoga da krivimo", zaključio je Stojković
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2024
EURO 2024
Mitrović: Kao u Rusiji – osetio sam da mi vuče dres
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala