- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vučić: Očekujem 10 medalja sa OI u Parizu, za osvojeno zlato po 200.000 evra

© Tanjug / strahinja AćimovićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2024
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska novoizgrađenog Nacionalnog trening centra - Multifunkcionalne dvorane u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta na Košutnjaku da očekuje od naših sportista da donesu sa Olimpijskih igara u Parizu najmanje 10 medalja i poručio da će za svako osvojeno zlato uslediti nagrada od 200.000 evra.
"Dali smo za ovaj centar 20 miliona. I ovo je deo onoga što radimo za Ekspo", rekao je Vučić.
Predsednik je saznao od naših sportista koji su ga dočekali da nova dvorana ima najbolju teretanu i druge uslove za treniranje.
"Da kažem samo nešto sportistima, uzdamo se mi u vas, naše borce i rvače, možda i ženski boks i tekvondo, kao i u strelce. Muka je na vašim leđima i plećima, ali pritisak je uvek na najboljima, ako niste najbolji, nema pritiska. Poslednji put smo govorili šta sve treba, kada nismo imali skoro ništa, a pogledajte sad, pa bio je malo pritisak i na mene", rekao je Vučić.
On je poručio sportistima da moraju da donesu bar 10 medalja iz Pariza i rekao da će ako naši strelci uspeju da donesu tri medalje, organizovati posebnu večeru za njih kako bi to zajedno proslavili.
"Olimpijske igre su postale takmičenje nacija, a ne samo pojedinaca - to je uspeh za celu zemlju. Mi sada podižemo nagradu za zlatnu medalju na 200.000 evra, što nije beznačajno. Donesete medalju i sutra dobijete pare", poručio je Vučić.
On je sportistima poručio da će država nastaviti da ulaže u sport i do 2027. obradovati sportiste potpuno novim sadržajima i dvoranama.
"I zato vas samo molim da svom svojom snagom, energijom budete posvećeni. Vi jeste primer našim mladim ljudima, u vas gledaju naša deca i što više vi uspeha imate to ćete im biti i veći idoli. Hvala vam na svemu što ste učinili za našu zemlju", rekao je Vučić sa sportistima koji su ga dočekali u novom trening centru.
On je zahvalio trenerima i svima koji brinu o našim sportistima.
"Beskrajno hvala na ogromnom angažmanu, na velikom trudu i mi ćemo nastaviti da ulažemo i verujem da ćemo do 2027. još mnogo vas obradovati potpuno novim sadržajima, potpuno novim dvoranama i siguran sam da ćete doneti još bolje rezultate", poručio je Vučić.
On je povodom večerašnje fudbalske utakmice sa Danskom rekao da nije preveliki optimista, ali da srpskim fudbalerima zajedno sa ostalim sportistima sa tog mesta šalje mnogo pozitivne energije.
"I molimo naše fudbalere da nas obraduju dobrom igrom, pa sad rezultat kakav bude, da se bore za Srbiju, želimo im pobedu i prolaz, a onda Nemci dolaze da se igramo sa njima pa da prođemo i Nemce", rekao je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala