- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

MUP Dagestana: Lažna dojava o pucnjavi u centru grada Mahačkala

© Nacionalьnый antiterrorističeskiй komitet / Uđi u bazu fotografijaPolicijsko vozilo
Policijsko vozilo - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2024
Pratite nas
Dagestanska policija blokirala je Univerzitetski trg u centru Mahačkale, nakon informacije da se u gradu čuje pucnjava. Međutim, kasnije je policija demantovala ove navode o pucnjavi.
Prema informacijama dagestanskog MUP-a, policija je primila dojavu o naoružanom čoveku u centru Mahačkale, ali se ispostavilo da su informacije lažne.
Prethodno su vlasti Lenjinskog okruga Mahačkale molile stanovnike da ne izlaze napolje.
U oblasti ulica Magomeda Gadžijeva i Korkmasova u Mahačkali policajci su „sprovodili aktivnosti“ i tražili od građana da napuste ove delove grada, saopštila je gradska uprava.
Kako je saopštila portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Dagestana Gajana Garijeva, u gradu nije uveden plan „Presretanje“.
Naoružani napadači u nedelju su pucali na crkvu Pokrova Presvete Bogorodice u Derbentu, jedinu pravoslavnu crkvu u gradu, kao i na Sabornu crkvu u Mahačkali, dve sinagoge i punkt saobraćajne policije. U borbama između terorista i policije poginula je 21 osoba: policajci i nekoliko civila, uključujući sveštenika Nikolaja Koteljnikova, a više od 40 osoba je povređeno.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala