- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Margarita Simonjan: Ništa se neće promeniti u SAD posle slučaja Asanž

© AFP 2023 / LEON NEALOsnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž
Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2024
Pratite nas
Posle slučaja osnivača sajta „Vikiliks“ Džulijana Asanža, ništa se neće promeniti u Sjedinjenim Američkim Državama i u svetu u vezi sa štampom i slobodom govora, izjavila je glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ čiji je deo Sputnjik Margarita Simonjan.
„Ne, ništa se neće promeniti, sve je ovo politička igra. Ovo je bilo u jednom trenutku potrebno (američkom predsedniku Džozefu) Bajdenu da bi zaradio određene glasove. Da nije izbora, ne bi bio pušten“, ocenila je Simonjan.
Ona je dodala da bi joj bilo drago da u budućnosti ponovo vidi Asanža na RT.
Takođe je izrazila nadu da će jednog dana ponovo moći da razgovara sa Asanžom i da će on moći da se vrati aktivnom životu.
„Nadam se da će se vratiti svom aktivnom životu i nadam se da će se vratiti u naš etar. Ako se sećate, pre nego što mu se sve ovo desilo, on je 2012. godine, pre 12 godina, vodio emisiju na RT, divan, sjajan program. Biće nam drago da ga vratimo na televiziju“, istakla je ona.
Asanža je nazvala najboljim savremenim novinarom, vizionarom i dodala je da bi Asanž trebalo da napiše knjigu.
Džulijan Asanž pušten je uz kauciju iz britanskog zatvora nakon što se dogovorio sa američkim vlastima da delimično prizna krivicu u zamenu za smanjenu kaznu na pet godina koje je već proveo iza rešetaka. On leti na Severna Marijanska ostrva, gde sud američke teritorije na Pacifiku mora da odobri dogovor i konačno oslobodi osnivača „Vikiliksa“.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala