- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Trampovi savetnici predstavili mirovni plan za Ukrajinu; Kremlj nije upoznat sa njim

© Sputnik / Alekseй MaйševPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2024
Pratite nas
Savetnici Donalda Trampa pripremili su plan koji predviđa prekid podrške Ukrajini ako ona odbije da pregovara sa Rusijom, preneo je Rojters pozivajući se na savetnike. Kremlj nije upoznat sa ovim planom.
Trampovi savetnici Kit Kelog i Fred Flejc predložili su da se prekine američka podrška Ukrajini ako Kijev odbije da pregovara sa Moskvom. Oni su ukazali da bi SAD trebalo da povećaju pomoć Ukrajini ako Rusija odbije da pregovara.
Prema mišljenju savetnika, Ruska Federacija se „može ubediti da sedne za pregovarački sto, obećanjem da će biti odložen ulazak Ukrajine u NATO na duže vreme“. Istovremeno, u samom mirovnom sporazumu, Trampovi savetnici su predložili da se režim prekida vatre uvede na osnovu „postojeće linije fronta“.
Prema rečima Freda Flejca, „Ukrajina ne bi trebalo zvanično da ustupi teritoriju Rusiji“, iako je malo verovatno da će Kijev u bliskoj budućnosti moći da povrati kontrolu nad celom teritorijom. On je takođe napomenuo da bi za „postizanje mira“ bilo neophodno da se Kijevu daju dodatne garancije bezbednosti, što bi podrazumevalo „naoružavanje (zemlje) do zuba“.

„Vrednost svakog plana leži u detaljima i da li uzima u obzir situaciju na bojnom polju“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je dodao da ne zna „o kom planu je reč i šta u njemu piše”.
Prema njegovim rečima, ruski predsednik Vladimir Putin „više puta je rekao da je Rusija bila i ostaje otvorena za pregovore koji uzimaju u obzir stvarno stanje“.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala