- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešić okupio Orlove: Stigao Nikola Jokić!

© Sputnik / Lola ĐorđevićSvetislav Pešić
Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
Pratite nas
Nikola Jokić pojavio se na okupljanju reprezentacije Srbije. Inače, selektor Svetislav Pešić okuplja ekipu sa kojom će krenuti po olimpijsku medalju. Nikola Jović i dalje ima ortopedsku čizmu na nozi, ali je Bogdanović izneo optimistične vesti.Takođe, Aleksa Radanov se našao u sastavu umesto Vladimira Lučića.
Mesec dana pre puta u Francusku, košarkaši Srbije započinju pripreme pred Olimpijske igre, koje će se održati od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.
Izabranici Svetislava Pešića kreću pripreme za Olimpijske igre u Parizu, koje su na programu od 26. jula.

Jokić se pozdravio sa saigračima i priključio ekipi. Imaće Pešić najboljeg igrača sveta na raspolaganju.

MVP NBA lige je preskočio Mundobasket prošle godine, ali se odazvao selektoru za izazove koji čekaju Orlove u Parizu.
U ekipi nema Vladimira Lučića, o čemu je govorio selektor Pešić.
„Možda organizujemo još neku utakmicu. Potrebna nam je, ali teško jer sve reprezentacije koje bi došle u obzir imaju kvalifikacione utakmice. To su 24 ekipe koji bi mogli da budu potencijalni protivnici u pripremama. To je to što se tiče priprema. Što se tiče ekipe, umesto Lučića koji se zahvalio na pozivu, mi smo pozvali Radanova koji je u našem programu tri godine. Sa 16 igrača počinjemo pripreme, pa ćemo da vidimo kako ide", rekao je Pešić.
Kakva su očekivanja?
Mi uvek polazimo od realnih ciljeva koje postavljas pred ekipu. I realni ciljevi su teško ostvarivi. Mi se nalazimo u procesu, na njegovom početku, da pripremimo ekipu za ono što je očekuje. Ja sam tu da dopunim Bogdana. Olimpijski turnir nikada do sada nije bio jači. Od 12 ekipa, koliko je učesnika, samo dva, možda, samo Japan i Južni Sudan nemaju to iskustvo. Igrali smo sa Južnim Sudanom u Manili pa nije to tako izgledalo. Biće to izazovan turnir, vrlo kratak. Ako bude kako mi to želimo, biće šest utakmica. Svih 10 su za mene kandidati za medalje. Što se nas tiče, iako ste vi već postavili ciljeve ja ne moram. Mi imamo neke druge prioritete. Za nas bi svaka medalja bila zlatna. Da nadopunim opet Bogdana, hemija je najvažniji deo u ovom procesu u kom se mi nalazimo. Prioritet je na tome, a nakon toga, rezultat ne zavisi samo od nas. To je apsolutna posvećenost, izvršavanje zadataka, sve zavisi od stručnog štaba i svih u procesu do početka OI", rekao je Pešić.
O Amerikancima...
Ova američka ekipa, iako se ne bavimo njima niti ću da pričam sa igračima o njima, je bolja od originalnog Drim tima iz 1992. godine. Bio sam tamo sa Nemcima i tada smo mislili da bolji igrači od takvih ne postoje. Ova ekipa koja će se pojaviti u Parizu biće jača od Drim tima, s tim da neće svi samo da se spremaju za ove Amerikance, kao što se ni 1992. godine nisu svi spremali samo za Drim tim. Mada su svi želeli da se slikaju sa njima, mi to ne želimo sada. Mi sada treba da vidimo kakva je košarka van SAD. O Amerikancima ćemo kada bude došlo vreme za njih".
Na to se nadovezao Bogdan Bogdanović.
„Što se tiče saigrača i ekipe, spremni smo za rad, spremni smo za prvenstvo, pričam mentalno, nego fizički, to je Kari zadužen za to. Nadam se da će nas povrede zaobići i to je to što bih mogao da poželim. Drago mi je da vi to prepoznajete, da vidite. Naš zadatak kad nastupamo je da motivišemo ne samo decu i klince, nego i neke mlađe generacije koje su bliže nastupu za reprezentaciju. To je poseban momenat i druženja i igre. Ne znam kako bih to drugačije opisao. Svake godine mi je sve lepše da budem ovde. Nadam se da će me zdravlje poslužiti, to je ono čime se najviše i bavim".
O povredi Jovića?
„Nikola je u procesu rehabilitacije, terapije. Za sada je sve dobro. Nadamo se da će ovaj period od sedam dana da mu posluži da se priključi ekipi", rekao je Bogdanović.
Pešić će na početku priprema računati 16 igrača, koji će konkurisati za 12 putnika za Pariz. To su Aleksa Avramović, Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Aleksa Radanov, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.
Lopta u obruču - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
SPORT
Preminuo Dragan Kapičić
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala