- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

„Rio Tinto“ otkazao sastanak s predstavnicima medija zbog opasnosti od incidenata

© Sputnik / Lola ĐorđevićMikorofoni na govornici
Mikorofoni na govornici - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
Pratite nas
„Rio Sava“, ćerka firma kompanije „Rio Tinto“, saopštila je danas da sa žaljenjem otkazuje sastanak s predstavnicima medija planiran za sredu, zbog procene da je ugrožena bezbednost pozvanih predstavnika medija, koji su izrazili spremnost da prisustvuju.
„Skup u prostorijama kompanije „Rio Sava“ planiran je kao interni sastanak sa predstavnicima medija, tokom kojeg bi bilo odgovoreno na sve nedoumice i pitanja u vezi sa Nacrtom studija uticaja na životnu sredinu projekta 'Jadar' objavljenim 13. juna 2024.“, navodi se u saopštenju kompanije uz ocenu da je u prethodnom periodu bilo dosta tih nedoumica.
Kolege iz redakcije N1 koje su pozvane na skup su, kako je navedeno, iskoristile priliku i informacije navedene u pozivu za interni sastanak maliciozno podelile sa javnošću, predstavljajući ga kao javni skup na kome će biti objavljeni Nacrti Studija.
Kolege iz N1 su, kako naglašavaju iz kompanije, upoznati sa činjenicom da je skup interne prirode, kao i da su nacrti studija već objavljeni 13. juna, što je taj medij preneo već i ranije.
Dodaju da su na osnovu objava N1 pojedinci i grupe najavili ometanje skupa.
„Na osnovu tih objava i najava može se očekivati nasilno ponašanje i šikaniranje onih koji skupu prisustvuju“, navodi kompanija i dodaje da su zbog svega navedenog, prinuđeni da sastanak otkažu, jer ne žele da ugroze bezbednost predstavnika medija koji su iskazali interesovanje da saznaju dodatne informacije u vezi sa predstavljenim nacrtima studija.
Projekat „Jadar“ je već više godina predmet kontinuirane negativne kampanje plasiranjem neistinitih informacija, iznošenjem netačnih tvrdnji i zaključaka, i ovo je, kako je navedeno u saopštenju, još jedan dokaz koji govori u prilog tome.
Rezultat te kampanje lažnih vesti i zastrašivanja javnosti je kontinuirano prozivanje i maltretiranje svakoga ko je spreman da razgovara sa predstavnicima Projekta „Jadar“ ili se iole pozitivno izrazi o Projektu, navedeno je u saopštenju, preneo je Tanjug.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala