- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Ne sumnjamo u umešanost SAD u teroristički napad u Sevastopolju

© POOL / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
Pratite nas
Umešanost Sjedinjenih Američkih Država i Ukrajine u teroristički napad u Sevastopolju ne podleže sumnji, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom razgovora sa beloruskim kolegom Sergejem Alejnikom.
„Hvala vam na saučešću koje ste izrazili u vezi sa jučerašnjim terorističkim napadom u Sevastopolju. Paralelno se dogodio još jedan teroristički napad u Dagestanu. Ima žrtava. Nadležni organi čine sve da odmah identifikuju nalogodavce. Ne sumnjamo u umešanost Sjedinjenih Američkih Država i njihovih ukrajinskih štićenika“, rekao je Lavrov.
Ministar je naglasio da se američko oružje koje SAD isporučuju ukrajinskom režimu „ne može koristiti bez direktnog učešća američke vojske, uključujući i satelitske mogućnosti“.
Kijev je u nedelju izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa „atakams“ sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri raketa, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima. Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je na svom Telegramu da su u napadu poginule tri osobe, a da je 124 ranjeno.
Zgrada Ministarstva odbrane Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Ministarstvo odbrane: Za napad na civile odgovoran je Vašington
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala