- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Biciklisti Sputnjik MET Valjevo osvojili 13 medalja na državnom prvenstvu

© Foto : Sputnjik MET ValjevoFilip Vukmir i Sava Starčević, prvo i drugo mesto na Državnom prvenstvu za bicikliste
Filip Vukmir i Sava Starčević, prvo i drugo mesto na Državnom prvenstvu za bicikliste - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
Pratite nas
Na drumskom državnom prvenstvu koje je u nedelju održano na stazi autodroma Beranovac pored Kraljeva, biciklisti Sputnjik MET Valjevo osvojili su ukupno 13 medalja, četiri zlatne, pet srebrnih i četiri bronzane.
Zlatnu nit započela je Mila Starčević, najbolja srpska kadetkinja i reprezentativka, koja je od prvog sudijskog zvižduka krenula odlučno i hrabro, pa je posle 35 kilometara solo vožnje sa skoro šest minuta prednosti ubedljivo pobedila.
© Foto : Sputnjik MET ValjevoMila Starčević
Mila Starčević - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
Mila Starčević
Ništa manje ubedljiv i ništa manje uspešan bio je i njen klupski drug Filip Vukmir u kategoriji starijih poletaraca koji se u prvoj trećini trke izdvojio iz grupe i solo vožnjom zasluženo osvojio zlatnu medalju. U ovoj kategoriji, u ekipnoj konkurenciji Sputnjik MET je ubedljivo trijumfovao, baš kao i u timskom poretku kadetkinja koje su se takođe okitile oreolom prvaka Srbije.
Juniori najboljeg valjevskog kluba - braća Igor i Stefan Davidov su u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili četvrto i osmo mesto što je bilo dovoljno za osvajanje bronzane ekipne medalje.
© Foto : Sputnjik MET ValjevoBraća Davidov
Braća Davidov - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
Braća Davidov
Nikolija Kulinčević, juniorska reprezentativka Srbije, pokazala je visoku klasu i na cilju se okitila vicešampionskom titulom, baš kao i ekipa u ovoj kategoriji.
U trci kadetkinja, pored pobednice Mile Starčević, izuzetno se pokazala i borbena Natalija Vasiljević koja je trku završila na petom mestu što je bilo dovoljno za ekipni trijumf i u ovoj kategoriji.
U trci mlađih kadeta, sjajnu forumu pokazao je talentovani Lazar Angelovski koji je u zanimljivom sprintu osvojio bronzanu medalju, dok je u trci mlađih poeltarki još jedan brilijant biciklističke škole BK Sputnjik MET - Jovana Jelić borbenom vožnjom stigla do trećeg stepenika pobedničkog postolja, a isti stepenik je pripao i u timskoj konkurenciji.
Nadmetanje starijih poletaraca iznedrilo je još jedan fantastičan uspeh, pa pored šampiona Vukmira, sjajno je taktički vozio i novi viceprvsk Srbije - daroviti Sava Starčević koji se takođe izdvojio iz grupe i solo vožnjom stigao do cilja, dok je za timski trijumf zaslužan i borbeni Lazar Jelića koji je i pored pada trku završio na 13. mestu a to je donelo titulu ekipnog prvaka države.
© Foto : Sputnjik MET ValjevoBiciklisti
Biciklisti - Sputnik Srbija
1/4
Biciklisti
© Foto : Sputnjik MET ValjevoNikolija Kulinčević
Nikolija Kulinčević - Sputnik Srbija
2/4
Nikolija Kulinčević
© Foto : Sputnjik MET ValjevoFilip Vukmir i Sava Starčević, prvo i drugo mesto na Državnom prvenstvu za bicikliste
Filip Vukmir i Sava Starčević, prvo i drugo mesto na Državnom prvenstvu za bicikliste - Sputnik Srbija
3/4
Filip Vukmir i Sava Starčević, prvo i drugo mesto na Državnom prvenstvu za bicikliste
© Foto : Sputnjik MET ValjevoBiciklisti
Biciklisti - Sputnik Srbija
4/4
Biciklisti
1/4
Biciklisti
2/4
Nikolija Kulinčević
3/4
Filip Vukmir i Sava Starčević, prvo i drugo mesto na Državnom prvenstvu za bicikliste
4/4
Biciklisti
I kod mlađih početnika, talentovani Toma Starčević je nakon uzbudljivog finiša trku završio na trećem mestu i okitio se bronzanom medaljom koja je osvojena i u ekipnoj konkurenciji.
Po izuzetno teškom i sparnom vremenu, mlađa kadetkinja Natalija Kulinčević i mlađi poletarac Jovan Starčević su svoje trke završili na petim mestima.
A dva dana pred drumskog prvenstva, na ravnoj stazi u Erdeviku, održano je Prvenstvo Srbije u disciplini pojedinačni hronometar gde su biciklisti Sputnjik MET osvojili ukupno pet medalja. Najuspešnija i prvak države bila je kadetkinja Mila Starčević sa skoro jednim minutom prednosti ispred drugoplasirane, a kod juniorki - Nikolija Kulinčević je odličnom vožnjom stigla do vicešampionske titule, baš kao i stariji poletarac Filip Vukmir kojem je zlato izmaklo za treptaj oka, tj za 25 stotinki.
Na ovom takmičenju, na treći stepenik pobedničkog postolja popeli su se mlađi kadet Lazar Angelovski i stariji poletarac Sava Starčević.
Niklas Filkrug - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
EURO 2024
„Zlatni brk“ za zlatnu rezervu: „Jedini napadač, a sedi na klupi – ne razumem?!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala