- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Zamislite da Rusija napadne plažu na Floridi“: Iz američkog Kongresa osude za raketiranje Krima

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteZgrada Kapitola u Vašingtonu
Zgrada Kapitola u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
Pratite nas
Ne bi smelo da bude napada poput onog koji je u nedelju izveden američkim projektilima „atakams“ na civile u Sevastopolju, izjavila je poslanik Predstavničkog doma američkog Kongresa Mardžori Tejlor Grin.
„Tako nešto ne bi trebalo da se događa. Zamislite da Rusija, koristeći ruski satelit, upotrebi kasetnu municiju za napad na plažu na Floridi. Jedina granica koju američke Oružane snage treba da štite je naša sopstvena granica, a prema Ustavu savezna vlada treba da zaštiti države“, napisala je ona na društvenim mrežama.
Kijev je 23. juna izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa „atakams“ sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri raketa, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima. Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je da su u napadu poginule četiri osobe, od kojih dvoje dece, a da je više od 150 ranjeno.
U Sevastopolju i na Krimu je 24. jun proglašen danom žalosti. Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je saučešće stanovnicima Sevastopolja.
Atakams - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2024
RUSIJA
Nameran zločinački čin: Napadom na Sevastopolj Kijev želi da poveća spiralu nasilja
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala