- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešić o Jokiću: Neugodno mi je da stalno objašnjavam

© Sputnik / Lola ĐorđevićSvetislav Pešić
Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2024
Pratite nas
Kao i nekoliko godina unazad, najvažnija tačka dnevnog reda kada je košarkaška reprezentacija Srbije u pitanju je – Nikola Jokić. Da li će igrati ili neće, uvek se čeka odgovor na to pitanje. A, izgleda da je to pomalo i dosadilo selektoru Svetislavu Pešiću.
Njemu je ukazana čast da postane počasni doktor Univerziteta u Nišu. Posle ceremonije je razgovarao sa novinarima. Prvo pitanje – u vezi sa Nikolom Jokićem. Da li se Pešić pribojavao da Jokić neće da se odazove?
Kako mislite da li sam se pribojavao“, uzvratio je pitanjem Pešić i nastavio:
„Ovo je proces koji se dešava otkako sam došao. Svi igrači, pa i Nikola, oni koji mogu da unaprede uspehe reprezentacije, oni su na spisku. Ne samo na spisku, oni su u svakodnevnoj komunikaciji sa nama koji smo zaduženi za reprezentaciju“.
Potom je nastavio da odgovara na zadatu temu.
„To što se vi novinari raspitujete samo za Nikolu, to je vaš problem. Ne govorim o Nikoli kao ličnosti i igraču, voleo bih, kao i on, da svi malo više počnete da pričate o ekipi. Ovo je pomalo dosadno, neugodno da moram da objašnjavam Nikolu i zašto je on došao ili nije. Ne pitate ni za jednog drugog igrača. Ovo samo u Srbiji može da se desi“.
Pripreme reprezentacije Srbije počinju 24. juna. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske. Zvanični prijateljski meč Srbija igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Zatim sledi selidba u Abu Dabi, gde će se Orlovi sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.
Posle jakih provera ekipa se vraća u Beograd na duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni. Put Lila, Srbija kreće 24. jula.
Nemanja Gudelj - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2024
EURO 2024
Prva konferencija Orlova: Možemo da pobedimo Engleze – biće neizvesno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala