- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Ameriku interesuju samo njeni interesi, za Bošnjake, Srbe i Hrvate ih briga kao za lanjski sneg

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2024
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da SAD interesuju samo njeni interesi, a da ih je za Bošnjake, Srbe i Hrvate briga kao za lanjski sneg.
„Kao što ih nije bila briga za Iračane, Sirijce, Libijce, Egipćane, Avganistance, u čijim zemljama su napravili haos isključivo zbog svog interesa. Amerika nikada i nikome nije davala, već je uzimala. Ne znam zašto bošnjački političari naivno veruju da su oni posebni i da će njima nešto dati“, naveo je Dodik.
Bošnjaci svoj interes, kao i Srbi i Hrvati, mogu da ostvare samo međusobnim dogovorom, istakao je Dodik.
„Imaju li Srbi, Bošnjaci i Hrvati pravo na neki svoj interes u BiH ili je samo važan interes SAD, a sva tri naroda treba da služe tom interesu?“, napisao je Dodik u objavi na društvenim mrežama.
Podsetivši na izjavu američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija da je „mirno razdruživanje pretnja interesima SAD“, Dodik je upitao imaju li pravo Srbi, Bošnjaci i Hrvati sami da se dogovore.
„Kako se dogovorimo, tako će nama biti. Ili treba da budemo pokusni kunići u nečijem eksperimentu. Je li vam nedovoljno sve vaše bogatstvo, pa biste i ovo naše malo da uzmete“, dodao je Dodik.
Najveća zabluda bošnjačkih političara je, prema rečima Dodika, da Amerika želi da ostvari interese Bošnjaka.
„Naš narod kaže: ‘Tuđa ruka svrab ne češe’. Nije Austrija anektirala BiH da bi je razvila, već da bi odavde odvukla sve što se moglo odvući. Kako je bilo tada, tako je i danas, samo je drugi protagonista“, zaključio je Dodik.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala