- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki dron leteo blizu Krima pre napada na Sevastopolj

© AFP 2023 / US AIR FORCEAmerički izviđački dron Global houk
Američki izviđački dron Global houk - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2024
Pratite nas
Izviđački dron američkog vazduhoplovstva tipa „nortrop graman“ RKu-4B „global houk“ nalazio se u vazdušnom prostoru iznad Crnog mora jugoistočno od Krima u vreme napada Oružanih snaga Ukrajine na Sevastopolj, sledi iz podataka sa mape sajta „Flajt radar 24“.
Prema otvorenim podacima servisa, dron „forte10“, koji je poleteo sa Sicilije, pojavio se na mapi oko 11.12 časova iznad Crnog mora jugoistočno od Krima. Zatim je tokom 10 minuta leteo ka Krimu. U 11.39 bespilotna letelica je nestala sa radara, a u 11.47 ponovo se pojavila i već se kretala ka obali Krasnodarskog kraja. U periodu od 11.55 do 12.03 letelica se nalazio otprilike na istom mestu, a od 12.05 počela je ubrzano da se kreće prema jugu ka Turskoj.
U 12.20 dron je na neko vreme nestao sa radara.
Dron se trenutno nalazi na manje od 100 kilometara od obale Turske. Trenutno je najgledanija letelica na servisu, sa više od 1,7 hiljada korisnika koji prate njegovo kretanje.
Kijev je u nedelju izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa „atakams“ sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri raketa, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima. Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je na svom Telegramu da su u napadu poginule tri osobe, a da je 124 ranjeno.
Zgrada Ministarstva odbrane Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Ministarstvo odbrane: Za napad na civile odgovoran je Vašington
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala