- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Ruska vojska, Avdejevka - Sputnik Srbija

UŽIVO Iznad Kurske oblasti oboreno 36 ukrajinskih dronova; napadnut ukrajinski energetski sistem

Pratite nas
Specijalna vojna operacija u Ukrajini, dan 850. Ruska vojska nastavlja da čisti oslobođene četvrti Časovog Jara. Ukrajinske snage tokom protekle nedelje izgubile su do 13.710 ljudi. Ministar odbrane Andrej Belousov saopštio je da su Oružane snage Rusije preuzele inicijativu na čitavom frontu.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
19:58 22.06.2024
19:55 22.06.2024
Iznad Kurske oblasti ruska vojska oborila je tokom popodneva 36 ukrajinskih dronova i osam raketa, saopštio je vršilac dužnosti gubernatora te ruske oblasti Aleksej Smirnov.
Kako je rekao, rakete su oborene u Belovskoj, Sudžanskoj i Voljšesoldatskom rejonu Kurske oblasti.
15:47 22.06.2024
Iznad Kurske oblasti u Rusiji oboreno je šest ukrajinskih raketa, saopštio je vršilac dužnosti gubernatora Aleksej Smirnov.
Nije precizirano da li je prilikom obaranja raketa načinjena materijalna šteta. Gubernator je pozvao građane da ne prilaze olupinama raketa.
12:57 22.06.2024
Izveštaj Ministarstva odbrane Rusije:
Oružane snage Rusije noćas su izvele grupni napad na energetske objekte Ukrajineo koji obezbeđuju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa i skladišta zapadnog avionskog oružja;
Ministarstvo odbrane je prvi put u toku specijalne operacije saopštilo da je u Ukrajini uništeno kanadsko oklopno borbeno vozilo „senator“;
Grupa „Zapad“ je zauzela povoljnije položaje i odbila je dva ukrajinska kontranapada;
Oružane snage Rusije uništile su skladišta za bespilotne čamce Oružanih snaga Ukrajine i bespilotne letelice tipa;
Grupa „Jug“ je poboljšala položaj na frontu, gubici protivnika iznose do 590 vojnika;
Ruske snage PVO oborile su 48 ukrajinskih bespilotnih letelica, kao i projektil „hajmars“;
Jedinice grupe „Dnjepar“ nanele su poraz formacijama brigade marinaca i teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine;
U zoni odgovornosti grupe trupa „Sever“ ukrajinske snage su za dan izgubile do 220 vojnika;
12:48 22.06.2024
Usled ukrajinskog granatiranja sela Saltikovo u Belgorodskoj oblasti poginuo je jedan civil, dok su u napadu na Donjeck i Gorlovku poginule tri, a ranjene četiri osobe.
11:41 22.06.2024
Desetine hiljada ukrajinskih muškaraca izbegava regrutaciju jer ne žele da učestvuju u „krvavom pozicionom“ sukobu, piše američki list „Njujork tajms“.
Kako se navodi, teško je utvrditi tačan broj muškaraca koji se krije od vlasti, ali u velikim gradovima, poput Kijeva i Lavrova, broj članova grupa na društvenim mrežama u kojima jedni druge upozoravaju na mobilizaciju broji desetine hiljada.
Ističe se da se Ukrajinci plaše da ne poginu u borbama, jer Kijev šalje vojnike na front „bez dovoljne obuke“.
11:38 22.06.2024
Dežurni ruski sistemi PVO uništili su dva ukrajinska drona iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
10:53 22.06.2024
Usled napada Oružanih snaga Ukrajine na trafostanicu „Raduga“, u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani je poremećeno funkcionisanje infrastrukturnih objekata, koji su ostali bez napajanja, saopšteno je iz elektrane.
Napominje se da se nakon napada ukrajinske vojske u potpunosti sprovode mere za osiguravanje nuklearne bezbednosti u elektrani.
09:24 22.06.2024
08:57 22.06.2024
Ruska vojska jutros je izvela napad na položaj ukrajinske vojske u području Ivano-Frankovska na zapadu Ukrajine, rekao je za Sputnjik koordinator nikolajevskog pokreta otpora Sergej Lebedjev.
„Raketa je pogodila položaj banderovaca koji su bili opremili u jednoj od obrazovnih ustanova“, pojasnio je
08:02 22.06.2024
Baražni odredi Oružanih snaga Ukrajine, koje čine novoformirane jedinice, streljaju Ukrajince koji odbijaju da izrvšavaju borbene zadatke, rekao je ukrajinski zarobljenih Jurij Vodjan.
Kako je rekao, ako ukrajinski vojnik odbije da izvrši naredbu, nema mnogo šansi da ostane u životu. U najboljem slučaju preti mu kazna zatvora od 10-15 godina.
07:56 22.06.2024
U napadima Oružanih snaga Rusije oštećeni su objekti vojne energetske infrastrukture u nekoliko oblasti Ukrajine i u delu Zaporoške oblasti koji je pod kontrolom ukrajinske vojske, rekao je za Sputnjik koordinator nikolajevskog pokreta otpora Sergej Lebedjev.
„Danas su gađani vojni objekti u Vinickoj, Hmeljnickoj, Zaporoškoj, Lavovskoj oblasti. Volinj, Luck, Ivano-Frankovsk. Uglavnom je na udaru bila energetska infrastruktura“, rkeao je Lebedjev.
07:52 22.06.2024
07:51 22.06.2024
Ruske Oružane snage gađale su vojne objekte i skladišta ukrajinske vojske u Lavovskoj oblasti na zapadu Ukrajine, rekao je za Sputnjik koordinator nikolajevskog pokreta otpora Sergej Lebedjev.
U skladištima su se nalazili delovi za avione.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala