- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Jako nevreme u Zapadnoj Srbiji i Bačkoj, RHMZ upozorava na nepogode i u ostatku zemlje /video, foto/

© Sputnik / Boban NovovićGrad
Grad - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2024
Pratite nas
Jaki pljuskovi, grmljavina i grad, posle vrha toplotnog talasa i temperatura do 40 stepeni, pogodili su Zapadnu Srbiju i južnu Bačku.
Nepogoda praćena grmljavinom zahvatila je područje Kolubarskog okruga (Osečina i okolina), navodi RHMZ, koji je izdao upozorenje na jačanje i premeštanje nevremena prema Koceljevi. Podrinje i Mačvanski okrug pogodili su jaki pljuskovi, grmljavina i grad.
U Zlatiborskom, Moravičkom i Raškom okrugu na jugozapadu zemlje ponegde su zabeleženi pljuskovi sa grmljavinom uz retku pojavu grada, kao što je na primer bilo u Kraljevu..
Na snimcima sa društvenih mreža vidi se da je krupan grad pao i u južnoj Bačkoj.
Istovremeno, nova oblačnost u BiH i u naredna dva časa imaće tendenciju širenja ka zapadnom Sremu i južnoj Bačkoj, javlja RHMZ. Oni ističu da se očekuju jaki pljuskovi, grmljavina, grad i jak i olujni vetar.
Kako se dodaje, sutra se zona povećanog rizika proširuje i na ostale regione u zemlji, dok će u ponedeljak, 24. juna, verovatnoća za nepogode kratkotrajno opasti, osim na jugu Srbije.
U poslednjoj sedmici juna biće vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

Grad u Ivanjici padao oko 15 minuta, formira se komisija za procenu štete

Nevreme praćeno gradom pogodilo je danas nekoliko ivanjičkih sela, a predsednik ove opštine Momčilo Mitrović kaže da će biti oformljena komisija za procenu štete.
„Grada je bilo u Katićima, Anatemi i na čitavom potezu ka Močiocima. Grad je padao veličine lešnika oko 15 minuta. Međutim, opasnost od novih padavina još uvek traje i protivgradni strelci i dalje dejstvuju“, rekao je Mitrović.
Kolika je pričinjena šteta još uvek se sa sigurnošću ne može reći, sve dok ne prođe opasnost od novih padavina, napominje on.
„Biće oformljena nova komisija opštine Ivanjica koje će izaći na teren i utvrditi pričinjenu štetu. Prema rečima meštana, najviše je gubitaka u malinjacima“, rekao je Mitrović.
Nevreme praćeno jakom kišom zahvatilo je posle podne i Arilje ali prema rečima Predraga Maslara, prvog čoveka ove opštine, grada ovog puta nije bilo.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala