- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda dovela Pumu – ali i pojačanje iz Gane

© Foto : FK Crvena zvezdaPuma Rodriges
Puma Rodriges - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2024
Pratite nas
Fudbaler iz Gane Ebenezer Anan novije igrač Crvene zvezde, saopštio je klub iz Beograda. Za njim je u redove Zvezde stigao i Puma Rodriges.
Anan (21) igra na poziciji levog beka, sa Zvezdom potpisao ugovor na tri sezone, uz opciju da se saradnja nastavi još godinu dana.
„Veoma sam uzbuđen i srećan što sam potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Drago mi je što su moje dobre partije primećene i što sam uspeo da skrenem pažnju čelnika Zvezde. Upoznat sam sa Superligom i smatram da je veoma kvalitetna, tako da se radujem tome što ću imati priliku da nastavim da igram u Srbiji. Smatram da su mi glavni aduti brzina i tehnika, kao i inteligencija sa loptom, ali mogu da napredujem u svim segmentima. Želim to i verujem u sebe", istakao je Anan koji je zadužio dres sa brojem 73.
Fudbaler iz Gane je nastupao za mladi tim Bolonje, nakon čega je išao na pozajmice u Imoleze i Novi Pazar.
Odigrao je dve utakmice za nacionalnu selekciju.
Rodriges (26) sa druge strane igra na poziciji krilnog napadača, sa Zvezdom je potpisao trogodišnji ugovor, uz opciju da se saradnja nastavi još jednu sezonu.
„Zaista sam mnogo srećan, zbog prilike koja mi je ukazana, zahvalan sam klubu na tome. Došao sam ovde sa velikom željom i entuzijazmom, veoma sam srećan zbog toga. Imao sam priliku da igram u prvoj ligi Portugala, takođe sam debitovao i u španskoj Primeri", izjavio je Rodriges za klupski sajt.
Panamski fudbaler je za nacionalnu selekciju odigrao 48 utakmica i postigao šest golova, nastupao je na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

„Igrao sam i na Svetskom prvenstvu u Rusiji sa reprezentacijom Paname i to po prvi put u istoriji. Mnogo sam srećan zbog toga. Tip sam igrača koji pokriva celu stranu i takođe imam dobre karakteristike u ostalim segmentima igre. Došao sam ovde sa željom da pobeđujem, osvajam titule, kao i da ostvarim velike uspehe. Želim da budem šampion sa Zvezdom", rekao je Rodriges koji je zadužio dres sa brojem 19.

Novi fudbaler Zvezde je otkrio kako je dobio nadimak Puma.
„U mom gradu i zemlji su me prvi put tako prozvali, govorili su da sam veoma brz, od tada sam poznat po tom nadimku", dodao je Rodriges.
Rodriges je u karijeri nastupao za Ćoriljo, GENT, Istru, Alaves, Lugo, Sporting Hihon i Famalikao.
Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
SPORT
Zvanično: Srbija ide na Olimpijske igre bez nekadašnjeg kapitena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala