Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić sa generalom NATO: Razgovori o bezbednosnoj situaciji u zemlji i regionu, posebno na KiM

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIĆPredsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao i general Vazduhoplovne komande NATO i komandant ratnog vazduhoplovstva SAD u Evropi i Africi general Džejms B. Heker
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao i general Vazduhoplovne komande NATO i komandant ratnog vazduhoplovstva SAD u Evropi i Africi general Džejms B. Heker - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa generalom Vazduhoplovne komande NATO i komandantom ratnog vazduhoplovstva SAD u Evropi i Africi generalom Džejmsom B. Hekerom o bezbednosnoj situaciji u zemlji i regionu, posebno na Kosovu i Metohiji.
Vučić je na društvenim mrežama objavio da je su na sastanku razmotrili i sveobuhvatne aspekte partnerske saradnje koju Srbija ima sa Alijansom.
„Ponovio sam zahvalnost snagama Kfora koje su garant mira i bezbednosti našeg naroda na KiM i izrazio zadovoljstvo izgrađenim međusobnim poverenjem i dobrom saradnjom, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije“, istakao je Vučić.
Bilo je reči i o jačanju bilateralne saradnje Srbije i SAD u oblasti odbrane, koja, kako je naveo predsednik Srbije, doprinosi kako jačanju naših odbrambenih kapaciteta, očuvanju mira i stabilnosti, tako i unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa dve države.

„Srbija pouzdan partner u očuvanju stabilnosti i bezbednosti u regionu“

Sa generalom Džejmsom Hekerom sastao se i ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić sa kojim je razgovarao o regionalnoj bezbednosti i saradnji Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD.
Ministar odbrane preneo je da je Srbija pouzdan partner u očuvanju stabilnosti i bezbednosti u regionu i dodao da je opredeljena da sa SAD nastavi da unapređuje dostignuti stepen saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa s ciljem jačanja sposobnosti i interoperabilnosti Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Heker je istakao je da postoji prostor za unapređenje saradnje između Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD i da, osim razvijene bilateralne saradnje naše dve zemlje, bitan aspekt predstavlja podrška u multinacionalnim mirovnim operacijama.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala