- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Srušio se helikopter u Rusiji, poginule četiri osobe

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuski helikopteri u Hersonskoj oblasti
Ruski helikopteri u Hersonskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2024
Pratite nas
Helikopter „robinson R-66“ srušio se u Amurskoj oblasti, a u njemu su se nalazile četiri osobe, saopštilo je Istočno međuregionalno istražno odeljenje za transport Istražnog komiteta Rusije.
„Tokom operacije potrage i spasavanja utvrđena je lokacija letelice koja se srušila u Amurskoj oblasti. Informacije o žrtvama se utvrđuju“, navodi se u saopštenju.
Kako je precizirano, incident sa helikopterom dogodio se 20. juna u jutarnjim časovima. Helikopter u kojem su se nalazili pilot i troje putnika poleteo je sa teritorije fabrike za preradu drveta. Međutim, nije stigao na odredište.
Prema pisanju medija, helikopter je pronađen u tajgi nakon što je izgubljen kontakt sa pilotom. Potraga je trajala više od 24 sata.
Odeljenje istočne međuregionalne istražne uprave Istražnog komiteta Rusije pokrenulo je krivični postupak na osnovu člana 263 Krivičnog zakona Rusije (kršenje pravila o bezbednosti saobraćaja i korišćenja letelice koje je prouzrokovalo smrt dvoje ili više lica). Istražitelji utvrđuju sve okolnosti incidenta.
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala