- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Orban: Evropski voz ide u rat – Mađari neće biti u njemu

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Uđi u bazu fotografijaMađarski premijer Viktor Orban
Mađarski premijer Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2024
Pratite nas
Zapadne zemlje se približavaju liniji fronta i neposredno se mešaju u sukob u Ukrajini, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban za radio „Košut“.
U takvoj situaciji Mađarska neće učestvovati u misiji NATO-a u Ukrajini, niti će obezbediti vojsku, oružje ili finansijska sredstva u tu svrhu, poručio je Orban.

„Evropski voz ide u rat. Ako je naša Vlada podržala narod na izborima za Evropski parlament, mogu da povučem kočnicu, voz će stati i Mađari će moći da siđu sa voza“, rekao je Orban.

Prema njegovim rečima, „ako se zvezde poklope, uspeće da ubede i mašinovođu i niko neće ići dalje“.
„Ostvarili smo minimalni cilj, dogovorio sam se sa generalnim sekretarom NATO-a, Mađarska će sići ​​sa voza. NATO će imati vojnu misiju u Ukrajini, ali Mađarska neće u tome učestvovati ni sa oružjem, ni novcem, ni vojskom“, dodao je Orban.
Sada samo bivši američki predsednik Donald Tramp može da zaustavi taj voz, ukoliko se vrati u Belu kuću nakon izbora u novembru, zaključio je premijer.

Pokušaji da se pobedi Rusija – beznadežni

„Situacija izgleda tako da zapadni svet želi da pobedi Rusiju uz pomoć Nemačke, pod rukovodstvom Sjedinjenih Američkih Država. Mislim da je to beznadežno“, ocenio je Orban.
On je naveo da je glavni uzrok sukoba u Ukrajini namera Kijeva da uđe u NATO.
„Na kraju krajeva, pitanje se sastoji u tome da li će Ukrajina postati članica NATO-a ili ne. Hoće li biti zastava NATO-a ili ruska zastava biti iznad Sevastopolja – luke na Crnom moru? Rusi kažu da se sada tamo vijori ruska zastava i ne žele da je zamene zastavom NATO-a, niti da žive blizu granica Ukrajine koju je NATO u potpunosti naoružao najnovijim vrstama oružja i vojskom“, zaključio je mađarski premijer.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala