- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

A da nije slučajno, rukomet?

© AFP 2023 / THOMAS KIENZLESrbija Slovenija
Srbija Slovenija - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2024
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije je srećnim sticajem okolnosti uspela da izbegne i drugi poraz na Evropskom prvenstvu u fudbalu gde je njena igra ponajmanje ličila na fudbal.
Oprezno i bez srljanja, naučio je selektor lekciju sa Mundijala, ali izgleda nije još kako stvoriti igru.
Fudbalsku igru.
Slovenci su daleko od svetske klase, ali su i Dancima pokazali da frenetična borba mora da bude adut kada nema suvog kvaliteta, a to je osetila i Srbija.
Na papiru apsolutni favorit, na terenu ništa od toga, sa igrom koja, zaista, više liči na rukomet nego na fudbal. Da ne kažemo nogomet.
Levi bek do centralnog, centralni do desnog, pa u krug u krug oko zone protivnika, dok dva, ponekad i tri pivotmena igraju okrenuta leđima.
U jednom od momenata sa tribina stadiona u Minhenu začula se i povika na sudiju da oduzme loptu Srbiji zbog pasivnog napada?!
Bilo bi smešno da nam selektor uporno već godinama poručuje da je pobornik lepog, napadačkog fudbala, da želi dribling, vic, nešto više, lepše, bolje...
Nije prošlo protiv Engleske, zvanično utakmice sa najmanje šuteva na gol otkad se ta statistika prati, nije ni protiv Slovenije, sa Tadićem okrenutim leđima golu, Vlahovićem koji je stalno ljut na nekoga i nešto i Mitrovićem koji luta od uloge do uloge, a nema ni sreće.
Da li će protiv Danske? Rukometna je to sila, tako da je krajnje vreme da se zaigra fudbal!
Srbija Slovenija - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2024
EURO 2024
Tadićeva analiza: Bojažljivo smo ušli u meč – a mogli smo do dva ili tri gola
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala