- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Selektor Slovenije pred susret sa Orlovima: Srbija odličan protivnik – čeka nas težak posao

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARDMatjaž Kek
Matjaž Kek - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2024
Pratite nas
Fudbaleri Srbije i Slovenije od 15 časova igraju drugi meč grupne faze Evropskog prvenstva, a Matjaž Kek, selektor reprezentacije Slovenije, svestan je da njegov tim čeka težak posao.
Na konferenciji za medije pred utakmicu sa Srbijom Matjaž Kek istakao je da njegovom timu protiv Orlova treba maksimalna agesivnost svih 90 minuta.
„Znam da 11 fudbalera koje budem odabrao neće biti dovoljno. Potrebna nam je klupa, zbog agresivnosti i visokog tempa kakav se očekuje, a probaćemo da ga zadržimo svih 90 minuta“, rekao je Kek.
Očekuje selektor Slovenije veliki rivalitet, ali i sjajnu atmosferu.
„Razumem veliki rivalitet, jasno mi je šta znače bodovi obema ekipama, ali sam siguran u sjajnu atmosferu. Morala bi da bude takva, iako nije uvek slučaj. Ipak dolazimo sa prostora bivše Jugoslavije, što pojačava rivalitet, međutim, važno je da napomenem da je Srbija odličan protivnik i da ćemo imati težak posao. Bitno je da poštujemo protivnika, ali i sebe“, dodao je selektor narednog rivala Srbije.
Orlovi su ostavili dobar utisak protiv Engleza i zbog toga Kek zna da njegova ekipa mora da bude oprezna.
„Živimo u vremenu kad je teško bilo šta sakriti. Stalno smo pod reflektorima, svaki detalj je dostupan i može da se sazna. Videlo smo Srbiju protiv Engleske i deluje da je zaslužila više. Biće sigurno dobra utakmica, a slaviće onaj ko bude hrabriji i uvereniji. Probaćemo to da uradimo na naš način, znamo u čemu smo dobri, isto kao što smo upoznati sa kvalitetima srpskog tima. Na kraju krajeva, pogledajte FIFA plasman, to govori samo za sebe. Slovenija nije, niti je bila favorit ove grupe", istakao je Kek.
Prokomentarisao je selektor Slovenije i izjavu Dragana Stojkovića Piksija, selektora Srbije, koji je istakao da veruje u pobedu.
„Nije to preambiciozno. Selektori takve stvari moraju i da kažu. Mi Piksija stvarno poštujemo, ali isto razmišljamo. Svesni smo snage srpskog tima, ali želimo da pokažemo da smo zasluženo u Nemačkoj. Nadam se da će moja ekipa rasti iz minuta u minut“, zaključio je Kek.
U meč drugog kola Slovenija ulazi sa jednim bodom osvojenim u remiju sa Danskom, dok Srbija još uvek nema bodove.
Albanija Hrvatska - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2024
EURO 2024
FSS traži kaznu zbog skandaloznih povika Albanaca i Hrvata „Ubij Srbina“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala