- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putinu uručeno najviše priznanje Severne Koreje, na poklon dobio i dva psa /foto/

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Rusije i Severne Koreje Vladimir Putin i Kim Džong Un.
Predsednici Rusije i Severne Koreje Vladimir Putin i Kim Džong Un. - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2024
Pratite nas
Ruskom predsedniku Vladimiru Putinu je tokom posete Pjongjangu uručeno najviše priznanje Demokratske Narodne Republike Koreje, Orden Kim Il Sunga, javlja severnokorejski radio „Glas Koreje“.

Putinu je orden uručen za ogromne zasluge u razvoju dobrosusedskih i bratskih odnosa između dve zemlje.

Orden je Putinu uručen u sredu, a radio napominje da je ruski predsednik odlikovan zbog razvoja odnosa dve zemlje do strateškog partnerstva i zbog, kako se navodi, „neraskidivih savezničkih odnosa i za otvaranje nove stranice korejsko-ruskog prijateljstva“.
Osim toga, severnokorejski lider Kim Džong Un poklonio je Putinu dva severnokorejska psa rase pungsan, javlja „Glas Koreje“.
Predsednik Rusije je izrazio zahvalnost na ovom poklonu, dodaje radio.
Rasa lovačkih pasa pungsan uzgajana je u Severnoj Koreji i potiče od vukova i gotovo je nepoznata van zemlje. Dobila je po planinama u severnom okrugu Pungsan, gde je uzgajana.
Orden Kim Il Sunga, bivšeg lidera Severne Koreje, ustanovljen je 1972. godine povodom njegovog šezdesetog rođendana na predlog njegovog sina Kim Džong Ila, koji je već tri puta odlikovan tim ordenom: 1978, 1982. i 1992. godine. On se takođe dodeljuje institucijama i organizacijama, posebno obrazovnim institucijama, medijima i industrijskim preduzećima.
Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin započeo je danas svoju zvaničnu posetu Vijetnamu. Putin je stigao u predsedničku palatu gde će se sastati sa predsednikom Vijetnama To Lamom. Tokom ove posete, ruski predsednik će razgovarati sa sva četiri lidera Vijetnama.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
RUSIJA
Fanfare, aplauz i prijateljski pozdrav: Kako je Kim Džong Un ispratio Putina iz Pjongjanga /video/
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala