- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Piksi posle Slovenije: Zaslužili smo gol, pomešana su osećanja, Srbi ne umiru tako lako

© AFP 2023 / DAMIEN MEYERDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2024
Pratite nas
Provukla se reprezentacija Srbije protiv Slovenije kroz iglene uši (1:1), a selektor našeg tima Dragan Stojković Piksi posle duela Evropskog prvenstva istakao je da njegova ekipa nije zaslužila da izgubi.
Istakao je i da je njegova ekipa bila ofanzivnija i da je stvorila mnogo šansi.

„Pomešana su osećanja. Kada dođete do gola u poslednjem udarcu onda sigurno da vam to donese radost, mislim da smo i zaslužili. Nismo zaslužili da izgubimo. Uspeli smo da kreiramo šanse, neverovatno je da lopta nije htela u gol, ali to je fudbal. Čestitam igračima na karakteru i da su verovali, da nikada nije kraj dok nije kraj. Zaslužen je gol. Mislim da je Jović postigao je li tako? Drago mi je zbog njega“, rekao je Piksi posle duela.

Potom je dodao:
„Nismo bili iznenađeni. Slovenci su bili disciplinovani. Svi se bore za svoj grb i zemlju, pokušavali su dugim loptama, odbrana je bila na visokom nivou. Koncentracija je bila na maksimalnom nivou, velika bitka. Pružili smo sve što smo mogli u ovom momentu. Oni su spremna ekipa, a mi smo stvorili jako veliki broj šansi. Ako gledamo brojeve, uputili smo više udaraca, oko 14-15, što je mnogo. Naša opredeljenost je bila da damo gol i da igramo ofanzivan fudbal“.
Šta treba popraviti protiv Danske?
„Loša je bila realizacija. Igrači žele da postignu gol. Nije lako, ali mi se ne predajemo i verujemo do kraja. U trećoj utakmici ćemo pisati sudbinu. Biće mi ili oni, nema iznenađenja, znamo kako igramo. Nisu nepobedivi. Ali su izuzetno snažni i organizovani. Da izvučemo pouke i damo sve od sebe“, dodao je Stojković.
Na konferenciji za medije je dodao:
„Srbi ne umiru tako lako. Ne predajemo se niti ćemo se predavati, verujemo do kraja i rezultat je došao kao nagrada za verovanje, izjavio je danas selektor Srbije Dragan Stojković na konferenciji za medije u Minhenu posle meča sa Slovenijom.
Srbija će protiv Danske igrati 25. juna od 21 čas.
Tu će Orlovi rešavati svoju sudbinu na Evropskom prvenstvu.
Ovacije Luki Joviću - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2024
EURO 2024
Ori se Minhenom – ovacije navijača Luki Joviću /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala