- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: SAD će preusmeriti sisteme „patriot“ namenjene Evropi za isporuke Ukrajini

© AP Photo / Czarek SokolowskiRaketni sistem Patriot
Raketni sistem Patriot - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2024
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države će obustaviti realizaciju svih porudžbina drugih zemalja PVO sistema „patriot“ i umesto toga preusmeriće ih Ukrajini, piše „Fajnenšel tajms“, pozivajući se na sopstvene izvore.
„Američke vlasti nameravaju da obustave sve otvorene porudžbine sistema protivvazdušne odbrane 'patriot' dok Ukrajina ne bude imala dovoljno za zaštitu. Sistemi namenjeni drugim zemljama biće preusmereni da pomognu Kijevu da zaštiti gradove i infrastrukturu od vitalnog značaja“, piše list.
Prema medijskim informacijama, među tim zemljama su Poljska, Nemačka, Španija i Rumunija.
U međuvremenu, pozivajući se na saradnika kancelarije južnokorejskog predsednika, agencija „Jonhap“ prenela je da Južna Koreja namerava revidira pitanje isporuka oružja Ukrajini.
Agencija navodi da je njegova izjava data u svetlu zaključenja Sporazuma o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu Rusije i Severne Koreje.
Južna Koreja je ranije pružala humanitarnu pomoć Ukrajini, isporučivala je vojne predmete koji nisu ubojiti, ali ne i oružje. Južnokorejski predsednik Jun Suk Jul rekao je početkom maja da se njegova zemlja pridržava principa da Ukrajini ne isporučuje ubojito oružje.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala