- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Epski scenario koji Srbija ne bi smela da ponovi /video/

© AP Photo / Alessandra TarantinoSrbija - Engleska
Srbija - Engleska - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2024
Pratite nas
I jedni i drugi su čekali 24 godine da se ponovo nađu na Evropskom prvenstvu, a volja žreba ih je opet spojila u prvoj rundi – druga epizoda epskog duela Srbije i Slovenije je pred nama, nadamo se sa daleko manje dramatičnim scenarijom.
Tog 13. juna 2000. godine na stadionu u belgijskom gradu Šarlroa po prvi put u istoriji sastale su se tadašnja „mala" Jugoslavija i Slovenija.
I moralo je da bude spektakularno!
Slovenci su poveli već u 23. minutu preko Zlatka Zahovića, nekadašnje velike nade fudbala „velike" Jugoslavije, a potom apsolutnog lidera Slovenaca na Evropskom prvenstvu 2000. godine.
Vujadin Boškov, tadašnji selektor, jednako kao i Dragan Stojković 24 godine kasnije, izostavio je iz startne postave najboljeg igrača, kapitena – Dragana Stojkovića i ekspresno ga je već u 36. minutu poslao na teren da sredi stvari.
Dragan Stojković, 24 godine kasnije, nije to tako uradio sa Dušanom Tadićem, na megdan Engleskoj poslao ga je tek po isteku prvog sata igre.
A baš u tom periodu, 24 godine kasnije, Jugoslavija je ostala sa igračem manje, Siniša Mihajlović je za četiri minuta dobio dva žuta kartona i pokazan mu je put u svlačionicu.
Već tada Jugoslavija je gubila sa 3:0, Zahović se ponovo upisao u strelce, u 57. minutu, a pet minuta ranije Ivicu Kralja je savladao i Miran Pavlin.
Baš u tom minutu selektor Boškov je povukao, ispostaviće se, genijalan potez, povukao je iz igre Darka Kovačevića, poslao Sava Miloševića, a on mu je uzvratio sa dva gola, u 67. i 73, minutu, između kojih se u strelce upisao i Ljubinko Drulović.
Dakle, za svega šest minuta Jugoslavija je postigla tri gola i vratila se u egal koji je na kraju i ostao na snazi.
Skoro dve i po decenije kasnije, umesto Jugoslavije tu je Srbija, a na drugoj strani ponovo Slovenija – spektakl se sam piše, nadamo se ovoga puta u korist naše reprezentacije.
Utakmica počinje u 15.00.
Fudbalski trener Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
SPORT
Partizan ide na Ukrajince – a Voša na Ajaks!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala