- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Zabrana upotrebe vode sa više javnih česama na teritoriji Beograda

© Sputnik / Lola ĐorđevićČesma Mehmed paše Sokolovića na Gornjem gradu Beogradske tvrđave
Česma Mehmed paše Sokolovića na Gornjem gradu Beogradske tvrđave - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
Pratite nas
Centar za higijenu i humanu ekologiju GZZJZ Beograd doneo je 23 rešenja o zabrani isporuke vode za piće sa javnih česama sa podzemnom vodom sa teritorije gradskih opština grada Beograda, zbog zdravstvene neispravnosti uzimajući u obzir fizičko-hemijske ili mikrobiološke parametre.
Rešenja su doneta na osnovu laboratorijskih analiza i izveštaja o ispitivanju za maj realizovanih na osnovu sprovođenja programa kontrole kvaliteta podzemnih voda na teritoriji Beograda.
Zbog mikrobiološke neispravnosti odluke se odnose na javne česme „Miljakovački izvor“, „Kneževačka“ i „Kakanjska“ u Rakovici, zatim „Topčiderska (Vračarska) leva“ na teritoriji opštine Savski venac, "Lisičji potok" u Grockoj, „Zmajevac“ u Čukarici, „Točkić“ u Barajevu, „Višnjica“ na teritoriji opštine Palilula, „Lovačka česma Beli potok“ na Voždovcu, „Milošev konak“ na Savskom vencu, „Manastir Rajinovac, Begaljica“, „Pandurice Zaklopača“ i „Matićeva-Vinogradi“ na teritoriji opštine Grocka.
Rešenja o zabrani upotrebe vode za piće zbog fizičko-hemijske neispravnosti odnose se javne česme „Sakinac“, Beli potok na Voždovcu, „Boždarevac“ u Barajevu, „Pašina česma 2“ na Zvezdari i „Izvor Vojvodinac“ u Mladenovcu.
Zbog fizičko-hemijske i mikrobiološke neispravnosti odluke se odnose na javne česme „Spomen česma-Letićeva“ u Rakovici, „Bele vode“ na Čukarici, „Velika česma Beli potok“ na opštini Voždovac, „Višnjička banja“ na opštini Palilula, „Soko štark“ na Voždovcu i „Čelamino brdo-Kaluđerica“ u Grockoj.
Odsek za sanitarni nadzor Smederevo doneo je rešenje o zabrani upotrebe vode za piće na devet javnih česama na teritoriji grada i to usled fizičko hemijske neispravnosti vode za piće – „Monopol“ i javna česma u krugu bolnice.
Rešenja o zabrani upotrebe vode za piće zbog fizičko-hemijske i mikrobiološke neispravnosti odnose na javne česme kod OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, zatim javna česma ispred pekare, „Buline vode“, kao i javna česma iza pekare.
Zbog mikrobiološke neispravnosti doneta je odluka za zabranu vode za piće i za javne česme spomen „Jelen do“ kod ikone i „Segda“.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala