- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Savez“ Srba i Škota dobija novu dimenziju: „Trebalo je da pobedite Engleze, a mi ćemo Švajcarce!“

© AFP 2023 / RALF HIRSCHBERGERNavijači Škotske, ilustracija
Navijači Škotske, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
Pratite nas
Ubedljiv poraz na startu Evropskog prvenstva od domaćina Nemačke nije pokolebao grupu Škota da se preko Brisela upute ka Kelnu kako bi navijali za svoje ljubimce protiv Švajcarske.
Trojica momaka mlađih od 30 godina bili su prava atrakcija na briselskoj železničkoj stanici Midi - jedan u kiltu, drugi u dresu, a treći sa frizurom za koju ni sam nema objašnjenje.
Nisu želeli da se fotografišu, kažu ne veruju medijima, ali su proćaskali sa reporterom Sputnjika, čim su čuli srdačan pozdrav:
„Šta se radi, Tartanci?“
Svi navijači Škotske sebe nazivaju „Tartan vojskom" po tradicionalnom materijalu od koga se prave legendarni kiltovi, a na našim prostorima su poznati i po brojnim humanitarnim akcijama gde god gostuju.
Mlađi momci koji su razgovarali sa reporterom Sputnjika se ne sećaju detalja iz 2013. godine kada su njihovi stariji zemljaci na stadionu u Novom Sadu čistili sneg kako bi se odigrala utakmica, ali dobro znaju šta predstavlja Srbija i potvrđuju da su žarko želeli da Orlovi savladaju Englesku na početku Evropskog prvenstva.
„Da, naravno da smo navijali za vas protiv Engleza, to ne moraš ni da me pitaš“, naveo je Endru, momak u kiltu.
Nisu zadovoljni rezultatom. Nismo ni mi, ali...
„Bili ste odlični, trebalo je da ih pobedite, Englezi su očajni“, dodao je, uz nekoliko sočnih psovki.
© AFP 2023 / DAMIEN MEYERNavijači Škotske, ilustracija
Navijači Škotske, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
Navijači Škotske, ilustracija
Na opasku da će podrška koju su dali Srbiji biti uzvraćena u njihovom narednom duelu sa Švajcarskom, stvari im nisu bile najjasnije - sada jesu.
„Jesu ti Švajcarci malo čudni, ali nismo znali da se ne volite. Svakako znači nam podrška, hvala Srbiji što će biti uz nas, nismo u dobroj poziciji, ali ćemo se boriti i pobedićemo!“.
Nije bilo vremena za dužu priču, putevi su se razišli, nekome za Keln, nekome za Minhen, ali sa istim ciljem - da se pobedi!.
Španija - Hrvatska - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
EURO 2024
UEFA kaznila Hrvate – zbog bizarnog razloga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala