- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin i Kim razmenili poklone: Novi „aurus“ i čajni servis za severnokorejskog lidera

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaAutomobil Aurus Senat
Automobil Aurus Senat - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin i lider Severne Koreje Kim Džong Un razmenili su poklone. Putin je severnokorejskom kolegi poklonio novi „aurus“, saopštio je pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov.
Prema njegovim rečima to je drugi „aurus“ poklonjen Kim Džong Unu. Pored toga, Putin mu je poklonio i veoma lep servis za čaj, kao i admiralski bodež.
Ušakov je istakao da je ruski predsednik „takođe dobio lepe poklone“. Nije precizirao o čemu se radi, ali je nagovestio da su u pitanju umetničke slike sa Putinovim likom, uključujući biste.
Prethodno, februara ove godine Putin je poklonio Kim Džong Unu „aurus“ i severnokorejski lider je prvi od šefova država koji je dobio ruski luksuzni automobil na poklon.
U maju je na inauguraciji Putina predstavljen novi, restilizovan, model „aurusa“.
„Aurus“ je linija luksuznih automobila koja se proizvodi od 2013. godine po nalogu Ministarstva industrije i trgovine Ruske Federacije. Projekat podrazumeva razvoj linije automobila kako za zamenu voznog parka službenih automobila državnih službenika tako i za komercijalnu prodaju. U maju 2021. godine pokrenuta je proizvodnja Aurus Senat u fabrici SEZ Alabuga u Republici Tatarstan.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala